Dačić o izručenju Srbiji Džonija sa Vračara: Sumnja se da je sejao smrt po Beogradu

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da bi bilo od velikog značaja da Nikola Vušović, u javnosti poznat kao Džoni sa Vračara, koji je uhapšen prošle sedmice u Barseloni, bude izručen Srbiji.

Dačić je naveo da je Vušović bio povezan sa mnogim kriminalnim grupama i da se tereti za nekoliko teških ubistava i šverc i trgovinu narkoticima.

Ministar je za TV Pink rekao da je u policijskom smislu stavljena tačka na taj slučaj i da španski pravosudni organi treba da nastave postupak i da se odluči kome će biti izručen, podsetivši da je Vušović uhapšen po srpskoj Interpolovoj poternici.

Nikola Vušović Džoni Foto: MUP

- Tako je bilo i sa drugim kriminalcima koje mi potražujemo. Oni svuda redom operišu i mnoge zemlje raspisuju svoje poternice. Od velikog značaja bi bilo da bude izručen Srbiji i ne vidim razloga da se to ne desi - rekao je Dačić.

Govoreći o saradnji srpske policije sa međunarodnim policijskim institucijama, Dačić je naveo da su poslednjih dana sprovedene dve odvojene akcije sa predstavnicima Evropola i da je uhapšena velika grupa osumnjičena za nelegalnu distribuciju legalnih, već prouzvedenih lekova, odnosno tableta.

Oglasio se Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da je u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, kao i predstavnicima EUROPOL-a, u Barseloni uhapšen Nikola Vušović, organizator OKG “Vračarci”.

Ministar Dačić, Kumanovo Foto: MUP

- Policijski službenici španske policije su u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima UKP MUP R. Srbije, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske, kao i sa predstavnicima EUROPOL-a, dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici R. Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG “Vračarci” - istakao je Dačić.

Naglašeno je da je Nikola Vušović osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela "teško ubistvo" - na štetu Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića (65).

- Takođe se sumnjiči za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (45), Milošem Nilovićem zv. Runjo (35), Lazarom Vukičevićem (35) i Strahinjom Savićem (37) - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs, TV Pink)

Video: Hapšenje međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA