Skole Mlađi ubijen zbog osvete Arkanu! Saznajemo detalje istrage likvidacije za koju je osumnjičeno petoro

 
M. Č.
M. Č.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Skole Mlađi, sin ubijenog Zorana Uskokovića Skoleta, likvidiran je 29. januara 2021. godine na Vidikovcu i to nedaleko od mesta na kom mu je ubijen i otac, a kako nezvanično saznajemo iz istrage ovog slučaja, motiv ubistva sina pokojnog žestokog momka je - osveta za ubistvo Arkana.

Osumnjičeni za ubistvo Skoleta Mlađeg, N.Ž., M.K., A.D., i V.B., uhapšeni su pre dva dana po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Europol, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijske uprave za Grad Beograd – Odeljenje za krvne, seksualne i saobraćajne delikte i trgovinu ljudima na teritoriji Beograda zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela teško ubistvo.

Postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole.

Ova organizovana kriminlna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković.

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N.Ž. kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Osumnjičeni A. D.., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane krimanlne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela.

Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija.

Uloga Evropola u operaciji bila je fokusirana na operativnu podršku. Njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Evropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mera.

Osumnjičenima N.Ž., M.K., A.D., i V.B., je određeno poliicijsko zavržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, njegov otac, Zoran Uskoković Skole ubijen je 27. aprila pre 24 godine. Tog 27. aprila 2000. izrešetan je posle filmske pucnjave i jurnjave po Ceraku.

Mnogi su verovali da je Skole bio jedan od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana, 15. januara iste godine, te da je likvidiran iz osvete. U to vreme, pored Uskokovića, stradali su i njemu bliski ljudi: Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Tralaja...

Skole Zoran Uskoković Skole, Foto: Privatna arhiva

Skole je znao da mu preti opasnost. Dva dana pre nego što je ubijen, na ulaz u njegovu zgradu postavljen je snažan eksploziv. Jaka detonacija odjeknula je sat posle ponoći i znatno oštetila višespratnicu u Ulici Vinogradski venac u naselju Cerak, gde je živeo sa suprugom i dvoje dece. Od jačine eksplozije popucala su i stakla na okolnim zgradama. Na sreću, niko nije bio povređen.

Prilikom detonacije, porodica Uskoković, koja stanuje na drugom spratu, bila je u stanu. Nisu imali nikakva oštećenja jer je još prilikom useljenja Skole promenio stolariju i ugradio blindirana vrata i prozore. Na samom ulazu u stan bio je postavio i sigurnosnu kameru. U medijima je demantovao svoju vezu sa atentatom na Ražnatovića, unajmio je i telohranitelja, ali nije bio svestan da će mu egzekutori pripremiti čak četiri ekipe, naoružane kalašnjikovima! Sve to mu nije pomoglo.

Tog dana oko 16 časova na Uskokovićev "audi", koji je vozio Petar Jokić, na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihajla Petrovića, u naselju Cerak vinogradi otvorena je vatra. Skole je bio na suvozačkom mestu, a pozadi njegov telohranitelj Miloš Stevanović, inače pripadnik SUP Beograd, koji je tih dana bio na bolovanju.

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skole

    17. oktobar 2024 | 16:04

    Da da kako da ne, da zamazu oci javnosti. Klinci svetili Arkana posle 1/4 veka. Pa vec mu je otac ubije Fore i fazoni

  • M

    17. oktobar 2024 | 16:38

    Odskrinula se Pandorina kutija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA