Ubica Ranka Eskobara imao je masku dok je pucao: Svedok o likvidaciji u Rušnju, reči supruge su potresne

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Svedok ubistva Ranka Radoševića Eskobara Dražen Damjanović, koji je bio u kafiću benzinske pumpe u Rušnju u momentu kada je Radošević ubijen i supruga ubijenog Zorica Rendulović ponovo nisu svedočili pred sudom, s obzirom na to da je prvookrivljeni Stefan Zlatanović angažovao izabranog branioca samo dva dana pred suđenje, te advokat nije stigao da se upozna sa slučajem kako bi mogao da ga brani. Damjanović i Rendulović su, tokom istrage, dali iskaze u tužilaštvu, a šira javnost će krajem novembra saznati šta su imali da kažu pred sudskim većem.

Svedok oštećeni Dražen Damjanović, inače državljanin Crne Gore, saslušan je u tužilaštvu 13. aprila prošle godine. Ipričao je da se bavi golubarstvom i da se čuo sa prijateljem, takođe golubarom, koji mu je našao stan na Banjici, a da je nakon toga čuo sa kuću u Rušnju, koju mu je preporučio takođe golubar.

- Vreme sam provodio u Rušnju jer sam se dogovorio da u potkrovlju te kuće mogu da uzgajam golubove. Tako sam se 9. marta zatekao na benzinskoj stanici oko 10.30 sati, gde sam došao da doručkujem i popijem kafu. Pumpa ima svoj restoran, gde sam seo za jedan sto koji je bio na suprotnoj strani u odnosu na ulazna vrata. Za stolom sam sedeo sam i u jednom trenutku sam čuo neke zvuke koji su meni bili nalik na pucanje petarde. Vrlo brzo sam u kafiću video jedno lice koje je na licu imalo masku, začuo sam jedan pucanj. To se sve dešavalo sa moje leve strane i kada sam se okrenuo video sam u rukama tog lica pištolj i video sam još jedan pucanj, pucao je u lice muškarca koji je bio na podu restorana - ispričao je Damjanović.

On je ispričao da se uplašio, da je video da su drugi ljudi u restoranu zalegli i da je sve trajalo kratko i nije video nijednu drugu osobu koja je pucala i pištoljam niti koja je bila zajedno sa osobom koja je pucala.

- Video sam samo jednu osobu koja je nakon ispaljenog metka u muškarca na podu napustila restoran i udaljila se. To je sve što sam mogao da vidim. Policija je došla nakon 10 minuta, a nakon nje i Hitna pomoć. Doručak nisam ni pojeo i još sam pod stresom zbog svega što se desilo tog dana. Želeo bih da što pre zaboravim ono što sam video. Ja se ne pridržujem krivičnom gonjenju i ne ističem imovinsko-pravni zahtev - zaključio je svoj iskaz.

"Ranka je zvao muškarac sa bosanskim naglaskom"

Radoševićeva vanbračna supruga Zorica Rendulić ispitana je u tužilaštvu kao svedok oštećena 25. maja prošle godine. Ona je rekla da je u vanbračnoj zajednici sa Radoševićem bila od 2066. godine i da imaju dve ćerke i sina.

- Imali smo skladan brak i nisam primetila ništa sumnjivo u smislu da je ugrožena moja bezbednost i bezbednost moje porodice i pokojnog supruga. Moj suprug se bavio kupoprodajom automobila, bavio se još nekim biznisima i od toga smo živeli. Bio je strastveni zaljubljenih u skuplje automobile. Vozilo "golf 8" koje je u danu ubistva bilo predmet kupoprodaje je kupljeno nekih šest meseci ranije na moje ime. Suprug ga je prodavao duži vremenski period - ispričala je Rendulić u tužilaštvu.

Ona je rekla da je Radošević 7. marta prošle godine bio na bezinskoj pumpi u Rušnju i da joj je rekao da su došli mladić i devojka da bi probali vozilo, a da su želeli da ih on nakon probanja vozila odveze u Sremčicu, što on nije uradio. Njemu je, kako je rekla, bilo sumnjivo to što su došli taksijem i što su tražili da ih odveze u Sremčicu.

Podsetimo, prvookrivljeni Stefan Zlatanović ispričao je da je sa devojkom išao da se nađe sa Radoševićem, kao i da mu je Radošević tada pretio, a njegovu odbranu, koju je odlučio da iznese nakon što se prvobitno branio ćutanjem, možete da pročitate ovde.

- Sutradan je otišao u Čačak zbog kupovine nekog drugog automobila. Tog dana ga je kontaktirao neki momak, bar mi je tako preneo, i dogovorio je prodaju "golfa 8". Sa njim se čuo nekoliko dana ranije i pregovarali su o kupovini automobila. Vratio se popodne i imali smo proslavu 8. marta u obližnjem restoranu. Proslava je trajala do ranih jutarnjih sati i kući smo se vratili oko četiri sata ujutru. Mladić sa kojim je dogovorio kupovinu auta ga je zvao 9. marta i insistirao je na tome da se nađu na benzinskoj pumpi. Mogla sam dobro da čujem razgovor jer je uključio spikerfon i Ranko mu je rekao da je umoran, da je bolje da se nađu kod nas. Međutim, kupac je insistirao da doveze automobil na benzinsku pumpu i da tamo završe kupoprodaju vozila - dodala je.

Pucnjava na pumpi, sa blurom Radoševićeva supruga na mestu ubistva; Foto: Nikola Anđić

Ispričala je da se ponudila da ona odveze automobil umesto supruga, naročito jer je znala da se vozilo vodi na nju i da je neophodno da formalnosti u vezi sa kupoprodajom vozila obavi ona, ali suprug, prema njenim rečima, nije želeo da se ona meša i oko 10.30 sati je otišao na pumpu jer je dogovor bio da se sa kupcem nađe oko 11 sati.

- Ja sam prolazila pored benzinske pumpe oko 11 sati jer sam vozila dete i bilo mi je sumnjivo to što je policijsko vozilo pod rotacijom skrenulo na pumpu. Zvala sam prijatelje koji su mi rekli da je Ranko ubijen, a kasnije sam i sama došla na pumpu. Momak koji je zvao Ranka imao je bosanski naglasak, ja to jasno mogu da prepoznam jer sam rodom iz Sarajeva. Bio je muškarac i imao je dubok glas, nije bio piskav. U policiji sam dala podatke u vezi sa mobilnim telefonima koje je koristio moj suprug, a takođe sam i ja koristila dva broja telefona. Godinama nismo menjali brojeve - rekla je Rendulić.

Radoševićeva vanbračna supruga rekla je da nije primetila da je njen suptug imao kriptovani telefon ili neki telefon sa skrivenim brojem.

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA