Dačić: Cilj Saveta će biti da prepozna i reaguje na negativne pojave i promoviše etičke norme i uzore mladima

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na prvoj sednici Nacionalnog saveta za sprečavanje negativnih pojava u sportu u novom sazivu, kojim je predsedavao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, konstituisan je Nacionalni savet koji prvenstveno ima za cilj usaglašavanje svih aktivnosti na sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama, dopinga u sportu, nameštanja utakmica i drugih negativnih pojava u sportu, kao i ispunjavanja međunarodnih obaveza u ovoj oblasti.

Ministar Dačić je tom prilikom istakao da formiranje Nacionalnog saveta predstavlja još jedan korak ka uspostavljanju veće sigurnosti na sportskim priredbama i da će on svojim radom i angažovanjem pokazati odlučnost države da zaštiti pre svega mlade u sportu.

„Danas smo se okupili ne samo da razgovaramo nego i da konkretno delujemo na teme koje su od vitalnog značaja za budućnost naše dece i mladih. Ovo nije samo administrativni korak koji pravimo, ovo je simbol naše odlučnosti da zaštitimo ono najvažnije u sportu, a to su mladi“, istakao je Dačić.

Podsetivši na to da sport uči vrednostima kao što su timski rad, poštovanje i disciplina, ministar je naglasio da se danas suočavamo sa brojnim izazovima, kao što su korupcija, doping, nasilje i diskriminacija koji se ne smeju ignorisati.

„Formiranjem Nacionalnog saveta postavljaju se jasni standardi i procedure i on će okupljati stručnjake, sportiste, trenere, roditelje i sve one koji žele da doprinesu većoj bezbednosti u sportu. Cilj ovog Saveta će biti ne samo da prepoznaje i reaguje na negativne pojave, već i da promoviše etičke norme i uzore mladim sportistima“, zaključio je Dačić.

Tokom prve sednice nacionalnog saveta za sprečavanje negativnih pojava u sportu usvojeni su, između ostalog, Informacija o sprovedenim aktivnostima Ministarstva sporta i MUP- a u cilju usvajanja Zakona o ratifikaciji Konvencije Saveta Evrope o manipulisanju sportskim takmičenjima ili Makolin konvenciju, kao i Zakona o ratifikaciji konvencije Saveta Evrope o integrisanom pristupu bezbednosti, sigurnosti i uslugama na fudbalskim utakmicama ili drugim sportskim priredbama ili Sen Deni konvencija, kao i Predlog dopune Krivičnog zakonika na inicijativu Antidoping agencije Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Službeni glasnik predstavio "Veliki atlas Srbije", kapitalno delo naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA