Dačić: Smanjeno delovanje kriminalnih grupa iz Crne Gore, ali opastnost postoji

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dačić:Smanjeno delovanje kriminalnih grupa iz CG, ali opastnost postoji

Ministar unutrašnjih poslovaIvica Dačić rekao je danas da su dugo godina kriminalne grupe, naročito iz Crne Gore, za međusobne obračune koristili Beograd i Srbiju, ali da im je poslednjih godina nanet udarac i da je smanjeno njihovo delovanje u našoj zemlji.

Dačić je ocenio da, s druge strane, opasnost za destabilizaciju i delovanje tih grupa na području Srbije postoji sve dok je, kako kaže, Radoje Zvicer na slobodi.

"Značajno je smanjen njihov modus operandi, ali opasnost postoji. Upravo Zvicer crta metu na čelo ljudi koji se bore protiv kriminala, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Dačić za TV Pink.

Kako je rekao, oko toga bi trebalo da postoji konsenzus svih državnih organa koji se bave vladavinom zakona i borbom protiv organizovanog kriminala, kao i da policija u svim državama brzo reaguje.

Naveo je slučaj hapšenja državljanina BiH koji je izazvao saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu u kojoj je stradala jedna osoba, a da je uhapšeni imao lažnu ličnu kartu i vozačku dozvolu Hrvatske.

Dačić je ocenio da je Vučić u Tivtu u razgovoru sa novinarima precizno i tačno rekao da postoje kriminalne grupe u Beogradu koje su imenom vezane za Crnu Goru, ali i da napadi na Srbiju iz te države nisu ništa novo i da traju decenijama.

Dačić je kazao da se za ideju o dvojnom državljanstvu zalagao još u prethodnom mandatu ministra unutrašnjih poslova jer, kako kaže, postoje zahtevi građana da se to omogući.

''Srbija je to omogućila, ali Crna Gora nije, mada formalno-pravno nikom to nije omogućila. Oni mešaju pitanje državljanstva i pitanje izbornih prava građana, ali ako imate nešto što su mnoge države dozvolile - dvojno državljanstvo bez nužnog otpusta državljanstva države u kojoj se nalazi to ne može nikom da šteti'', rekao je Dačić i ocenio da se u Crnoj Gori to doživaljava kao ''velikosrpska ideja''.

Podsetio je da je i Hrvatska odavno to uvela i da nikom to nije smetalo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Majke tri ubijene devojčice napustile sudnicu tokom svedočenja Koste Kecmanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA