Na suđenje za ubistvo Noe došao samo jedan svedok: Sud sa po 100.000 dinara kaznio njih dvoje

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Suđenje Ognjenu Dabetiću za ubistvo Noe Milivojev nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Od četiri svedoka koji su pozvani, došla je samo policajka Ana Gatarić.

Policajcu Goranu Ignjatoviću, koji je trebalo da svedoči, nije uručen sudski pozov, a policajka Gatarić da kolegu ne poznaje, tako da ne može da mu prenese poziv.

Dva svedoka koji nisu došli na prehodno ročište, nisu se pojavili ni na današnjem. U pitanju su Marko Pavlović (predstavlja se kao Ana Marija Petrović, Noina cimerka, prim. aut) i Živojin K, u čijem je stanu Dabetić bio nakon ubistva i pričao mu da je nestala devojka i da ga traži policija.

Svedok Živojin K. sudu je poslao dopis da ne može da dođe zbog zdravstvenih problema, dok se Noina cimerka nije oglasila. Oboje su, zbog neodazivanja na poziv suda, kažnjeni sa po 100.000 dinara.

Policajka kratko svedočila

Policajka Ana Gatarić pred sudom je rekla da ostaje pri iskazu koju je dala u tužilaštvu i nije ga dopunjavala, ali je odgovarala na pitanja Dabetićevog branioca.

Ona je opisala kako je izgledao momenat kada je ušla u Dabetićev stan.

- Došli smo na razgovor. Dabetić je prvo stajao na vratima, a nas je pustio u stan, ali je stao tako da nismo videli stan od njega. Delovao je uznemireno, nije mu bilo prijatno što je policija tu, ali odgovarao je na naša pitanja - rekla je Gatarić.

Sudija je odbila pitanja branioca u vezi sa tim da li je policija imala nalog za pretres stana i da li su Dabetiću rekli da ima pravo na advokata. Obrazloženje sudije bilo je da "svi znaju da policija nije imala nalog za pretres stana", već nalog za ispitivanje Dabetića u vezi sa Noinim nestankom.

Branilac okrivljen Dabetića zatražio da se iz iskaza policajke Gatarić koji je dala u tužilaštvu izuzme deo u kom je rekla da je Dabetić priznao da je izvršio uvistvo, odnosno da se taj deo iskaza ne koristi kao dokaz.

Naredno suđenje zakazano je za 19. novembar.

Noa Milivojev, , osumnjičeni D. O. Ognjen Dabetić; Foto: Privatna arhiva, Ognjen Dabetić

Ubio Nou, pa pokušao da se reši tela

Dabetić se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života Nou, sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi, zbog čega mu preti kazna doživotnog zatvora.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja Noe prema njemu, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećene Noe na nastavku veze.

Dabetić se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa Milivojev, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletne oštećene, pozvavši je da dođe kod njega u stan, gde se posvađao sa njom, što je dovelo do fizičkog sukoba, a potom je Nou stezanjem vrata električnim kablom lišio života.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećene, a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen.

Noa Milivojev nestala je 17. juna prošle godine kada je krenula kod Dabetića u čijem stanu je 6. jula 2023. godine pronađeno njegovo telo.

(Telegraf.rs)

Video: Iskasapio je u svom stanu: Snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo nestale Noe iz Kovilja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    9. oktobar 2024 | 12:26

    Znači jedan član LGBT zajednice je ubio drugog člana LGBT zajednice, a treći član LGBT zajednice neće da svedoči i pomogne da pravda bude zadovoljena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA