Danas se nastavlja suđenje Ognjenu za ubistvo Noe: Pozvana četiri svedoka, među njima dvoje policajaca

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Suđenje Ognjenu Dabetiću za ubistvo Noe Milivojev, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu nakon dva i po meseca. Na današnjem suđenju trebalo bi da budu saslušana četiri svedoka.

U sud su pozvana dva svedoka koja se u julu nisu pojavila na suđenju, Marko Pavlović (predstavlja se kao Ana Marija Petrović, Noina cimerka, prim. aut) i Živojin K, u čijem je stanu Dabetić bio nakon ubistva i pričao mu kako je nekog ubio. Osim njih, pozvano je dvoje policijskih službenika koji su bili na uviđaju u Dabetićevom stanu Ana Gatarić i Goran Ignjatović.

Policajka Ana Gatarić ušla je u Dabetićev stan i bila među policijskim službenicima koji su otkrili da je došlo do ubistva i da je Dabetić pokušao da se reši tela tako što ga je isekao i stavio u hemikalije i bila je prisutna kada je Dabetić policiji priznao ubistvo. Policajac Goran Ignjatović intervenisao je kada su se Noa i Dabetić posvađali, što je rezultiralo time da Ognjen pozove policiju.

Priznao, pa tvrdio da nije kriv

Podsetimo, Dabetić se na početku sudskog procesa kratko izjasnio o krivici, ali nije želeo da iznosi odbranu.

- Nisam kriv za krivično delo koje mi je stavljeno na teret. Zasad neću da iznosim odbranu, i dalje bih se branio ćutanjem ako je to u redu - kratko je rekao Dabetić.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto pre toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio Nou.

Noa Milivojev, , osumnjičeni D. O. Okrivljeni Ognjen Dabetić; Foto: Privatna arhiva

"Bila je šikanirana"

U sudu su svedočili i Noini roditelji. Otac Noe Milivojev rekao je pred sudom da "pretpostavlja da ostaje pri ranije datom iskazu" i da se ne seća šta je pričao, zbog šoka. Sudia je potom pročitala njegov iskaz, kako bi ga podsetila.

- Noa mi ga je spominjala. U poslednje vreme je lesto išla kod njega, zvala ga je Ogi. Pričali bismo na telefon kad ide kod njega i govorila je da mora da prekine vezu da bi je pustio u stan. O njihovom odnosu ne znam ništa. Ne razumem se u prirodu homoseksualnih veza, meni je to čudno. Nakon nestanka sađ je tražio zajedno sa njenom majkom. Nismo mnogo razgovarali o njemu, ja često nisam bio kod kuće, razgovarala je s majkom. Ja bih nekada naišao dok sede i pričaju i eventualno postavio neko pitanje. Nije mi se žalila, ali verujem da je imala problema, nije mogla da nađe posao zbog toga što je trans, bila je šikanirana - pročitala je sudija Olivera Đurić iskaz Noinog oca.

On je rekao da ostaje pri datom iskazu.

- Mogao bih svašta da pričam, ali to je to. Nemam šta - rekao je Milivoje kroz suze.

Video: Iskasapio je u svom stanu: Snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo nestale Noe iz Kovilja

"Pričala mi je da je Ognjen tuče"

Noina majka Borislava Milivojev pred sudskim većem je rekla da u potpunosti ostaje pri iskazu koji je dala u tužilaštvu, te iskaz nije iznosila pred sudom, a tužilaštvo, sud i advokati za nju nisu imali pitanja.

- Meni je bitno da dobije maksimalnu kaznu zatvora - bilo je sve što je rekla majka, koja je u sud došla u suzama.

Na saslušanju u tužilaštvu je ispričala da Dabetića ne poznaje lično i da se nikada nije čula sa njim, ali da za njega zna iz Noine priče.

- Pričala mi je da je Ognjen tuče, dosta je trpela. Čupao ju je za kosu, drogirao ju je, davao joj lekove, izbacivao je iz stana. Nije htela da priča o tome zbog čega to radi. Iz njene priče znam da su bili u emotivnoj vezi nekih sedam meseci. Nakon što je Noa napunila 18 godina, jedno vreme je radila u Mađarskoj, ali se nije snašla. Zatim je boravila kod bake i deke u naselju Šangaj u Novom Sadu, odakle nas je posećivala, a takođe je odlazila kod Ognjena. Znam da joj je Ognjen dao novac da iznajmi garsonjeru negde u Zemunu, kod neke žene, gde je boravila od 3. do 18. maja 2023. godine - ispričala je.

Noa se nakon toga, prema navodima iz optužnice, iselila iz spomenutog stana i živela po hostelima, a to joj je plaćao njen drug Ivan, kog Noina majka, kako je rekla, takođe ne poznaje lično, ali za njega zna iz priče.

- Pričala mi je da ju je Ognjen tukao tokom cele veze. Znam da su imali svađe, ali mi nije pričala oko čega. Poslednja tri-četiri meseca mi je pokazivala modrice po rukama, po licu. Svakodnevno smo se čule preko mesindžera. Jednom prilikom sam primetila da joj je počupana kosa na jednom mestu i za sve to mu je rekla da joj to radi Ognjen. Pitala sam zašto ne prijavi, a ona je rekla da ne želi. Možda se i plašila - dodala je.

Majka je istakla i da bi se Noa javljala kada je odlazila kod Dabetića i vraćala se od njega, ali da se nisu čule dok je bila kod njega, kao i da je izvesno vreme pre ubistva videla snimak koji je kružio po društvenim mrežama, a na kojem se videlo kako muškarac kog zovu Kengur seksualno zlostavlja Nou. Majka je ispričala da je pitala Nou šta se dogodilo, a da je "ona odgovorila da nije bila svesna, da joj je sipano nešto u piće".

- Pričala mi je i da Ognjen drži drogu u frižideru. Kada bi odlazila kod Ognjena, uvek je plakala, bila je nervozna. Ona je 31. maja došla kod nas u selo i tu je bila do 1. juna. Radila je na njivi da zaradi. Sa društvom Danijelom i Ivanom je 2. juna otišla u neki klub u Beogradu i javila mi se, alal mi je i snimke. Kod nas je opet došla 6. juna, a sutradan je otišla za Beograd. Rekla je da je našla cimerku i da ju je Ognjen zvao. To je bio poslednji put da sam je videla - ispričala je Noina majka.

Celo svedočenje majke možete da pročitate ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Odavanja počasti povodom 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA