Ovo je pitanje od koga je dečaku pozlilo na suđenju: Lekari odmah utrčali, morali da mu pruže pomoć

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Dečaku osumnjičenom za masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" je pozlilo i morao je da sedne kada je ugledao majku Andrije Čikića.

Na osnovu tvrdnji lekara i staratelja iz Centra za socijalni rad moglo se zaključiti da dečaku navodno skače pritisak kada oseti emotivni naboj.

Dečak je tokom svedočenja, kada je majka Andrije Čikića krenula da mu postavlja pitanja, počeo kratko da diše, a promenila mu se i boja lica, zbog čega su morali da reaguju lekari koji su bili prisutni na suđenju.

- Navodno mu borba sa emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu promene boje lica, kratkog daha, preznojavanja - kaže izvor.

Majka Andrije Čikića pitala je ubicu svog sina "zašto je to uradio".

- On je odgovorio da se osećao odbačenim - kaže sagovornik.

Susret sa ocem i majkom bio neprijatan

Podsetimo, dečak, koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", danas se prvi put našao oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

On je došao je na suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću obučen u crnu taktičku košulju koju je ispasao i na glavi je nosio naočare. On je na saslušanju ukazao da je počinio masakr zbog majke Miljane Kecmanović koja je "insistirala da bude najbolji od svih". On po ulasku u sudnicu nije pogledao svoje roditelje Miljanu i Vladimira Kecmanović.

Dečak okrivio Miljanu Kecmanović za masakr

Dečak je na suđenju ukaza da je njegova majka za sve kriva.

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio".

Za šta se terete njegovi roditelji

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. Dečak koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

(Telegraf.rs/Blic)

Video: Majke tri ubijene devojčice napustile sudnicu tokom svedočenja Koste Kecmanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbian lion

    8. oktobar 2024 | 20:19

    Nisu tebi krivi majka i otac koji su se trudili da imaš sve,nisu te oni nagovorili da pobijes drugare.Ti si sinko,novi Hanibal Lektor i manipulator prve kategorije.Ako te sudstvo pusti da vidis belog dana,tek će da imaju posla sa tobom.Koliko porodica si uništio, računajući i svoju barabo.

  • Vodolijax

    8. oktobar 2024 | 20:12

    Dečko je manipulator .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA