Da li dečak izlazi na slobodu pošto je roditelje optužio za masakr u Ribnikaru? Fila: On će o svemu odlučiti

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 16

Poznati advokat Toma Fila kaže za "Telegraf.rs" da o tome da li je dečak K. K. (14), koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" govorio istinu odlučiće sud.

- O tome kada će izaći iz bolnice odluku donosi psihijatar. Kada on proceni. Ne može niko drugi jer se maloletnik nalazi u bolnici - tvrdi Fila.

Prema njegovim rečima iz ovoga što je do sada čuo, misli da nema dovoljno dokaza da se majka osudi.

- Nisam imao uvid u predmet. Pričam na osnovu onog što sam pročitao. Predmet je sam po sebi težak. Videćemo kakvu će odluku doneti sud po pitanju oca dečaka- priča Fila.

Toma Fila, advokat Foto: Milena Đorđević

K.K. (14) je danas pred Specijalnim sudom svedočio više na tri sata.

On je danas posle više od godinu i po dana prvi put izašao iz bolnice.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, K.K. jer danas izneo nove detalje koje su šokirale sve u sudnici. Javnost nije mogla da prisustvuje suđenju.

- Pričao je da ga je otac vodio u strljanu. Da mu nije pištolj bio dostupan masakr ne bi ni počinio. I tako svu krivicu svalio na oca. Govorio je i o majci. Za nju je rekao da je uvek vikala na njega kada bi nešto pogrešio. Da je želela da bude najbolji. Taj pritisak ga je naveo da počini masakr- kaže naš izvor blizak slučaju.

Takođe je ostao pri iskazu da je 3. maja uzeo dva očeva pištolja, stavio ih u ranac i krenuo u školu. Takođe je rekao i da ne bi mogao nikoga da ubije da nije imao očeve pištolje.

Inače, dečaku K. K. je pozlilo tokom davanja iskaza. Tačnije, on je promenio boju, odnosno, pocrveneo je kada mu je postavljala pitanja majka Andrije Čikića.

Lekari koji borave u Specijalnom sudu su mu izmerili pritisak i nakon toga je nastavljeno ispitivanje.

K. K. je danas prvi put izveden iz dečje psihijatriske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhapšen. On je, takođe, prvi put govori pred sudom, a do sada je izkaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužioca i majke u prostoriji.

Specijalni sud, suđenje za Vladislav Ribnikar Foto: Marko Jovanović

Obzirom da je doneo odluku da iznese svedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih.

Dečak je odvojen od ostalih učesnika u postupku. Na sajtu Višeg suda u Beogradu, a u vezi sa njegovim Posebnim odeljenjem, odnosno Specijalnim sudom, navedeno je da su zaštićenim i osetljivim svedocima namenjene dve posebne prostorije u kojima borave dok čekaju početak svedočenja, kako bi bio izbegnut susret sa okrivljenima i njihovim porodicama, a u ovom konkretnom slučaju kako bi bio zaštićen identitet maloletnika.

Od samog ulaza u zgradu suda, uz osetljive svedoke je uvek neko od zaposlenih u Službi, a pratilac može da bude osoba od poverenja. U slučaju K. K, sa njim je psihijatar, koji je utvrdio da li je zdravstveno sposoban da svedoči.

(Telegraf.rs)

Video: Majke tri ubijene devojčice napustile sudnicu tokom svedočenja Koste Kecmanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    8. oktobar 2024 | 15:57

    Svasta, posto je on optuzio!? Nije on tu da optuzuje, on je pocinilac dela i trba da bude tako i tretiran ! Relativizuju se stvari koje su prvog dana trebale biti jasne a to je zatvor dozivotni za malog monstruma i ubicu sve te jadne dece i divnog coveka! A roditeljima suditi za njihovo delo

  • ......

    8. oktobar 2024 | 16:09

    Jel ima neko stručan da mi odgovori, zašto se krije njegov identitet, zašto se krije kako izgleda??

  • Sibin

    8. oktobar 2024 | 16:25

    U ovoj propaloj drzavi sve je moguce pa da i zlikovca puste na slobodu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA