Evo zašto je dečak (14) danas ispitivan o masakru u "Ribnikaru": Advokat otkrio kako su pitanja bila usmerena

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović zbog masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nastavljeno je danas, a ročište je održano u Specijalnom sudu zbog toga što je dečak koji je pucao u školi svedočio protiv roditelja. Iako se polemisalo o tome da će svedočenje da da iz prostorije za zaštićene svedoke, on je, prema nezvaničnim informacijama, ipak govorio za sudskom govornicom, dok su oštećene porodice bile u protoru za publiku, iza stakla, te su na taj način fizički bili odvojeni od njega.

- Javnost je, u vezi sa ovim krivičnim postupkom, od tragičnog 3. maja, najviše zainteresovana za razloge zbog kojih se taj tagičan i nesagledivo strašan događaj dogodio. U ovom krivičnom postupku, niti u bilo kom drugom koji se u ovom trenutku vodi, nećemo saznti razloge zbog kojih se ovaj događaj desio. Ti razlozi su očigledno duboko u duši tog dečaka koji je, nažalost, izvršio sve ovo, a koji je živeo jedan potpuno normalan i uobičajen život sa aspekta svih onih koji ga poznaju - rekla je nakjon suđenja branilac Kecmanovića Irina Borović.

Ona je istakla da se "suđenja sve više pretvaraju u sprovođenje istrage od strane pojedinih učesnika u postupku".

- Tu najpre mislim na određene punomoćnike koji ovaj predmet koriste kao poligon za utvrđivanje nekih činjenica koje apsolutno nisu u vezi sa krivičnim postupkom, a ne mogu da budu od bilo kakve važnosti za bilo koga ko je ovim tragičnim događajem pogođen. Nažalost, porodice stradalih koje, prema našem stavu, treba da imaju najviše vremena u ovom predmetu i da dobiju neke odgovore na svoja pitanja, zbog takvog ponašanja gotovo da više nemaju vremena za tako nešto. Žao mi je što se ovaj predmet u to pretvara. Mi smo učinili sve da se ovaj postupak što brže sprovede, da se završi i da se što manje povređuju porodice koje se iznova traumatizuju svaki put kada uđu u sudnicu i čuju bilo šta u vezi sa ovim predmetom. Tužiaštvo je na svojoj konferenciji za medije, prilikom podnošenja optužnog akta, detaljno javnosti pročitao ceo dispozitiv optužnog akta, a upravo na njemu se temelji odbrana našeg tima - dodala je Borović.

Punomoćnik oštećenih porodica Ognjen Božović rekao je za medije da je danas održano "jedno od najstrašnijih suđenja kojima je prisustvovao u svojoj karijeri".

- Mislim da je bilo jako teško. Saslušavan je maloletni počinilac tog masakra koji se dogodio 3. maja. Bilo je opšte poznato da će to danas da se desi. Pitanja koja su postavljana su bila usmerena u pravcu utvrđivanja motiva. Ne mogu da pričam o detaljima, ali smatram da njegov današnji iskaz ide u pravcu koji će voditi osudi. Da li će se tu pronaći detalji za dodatna optuženja ostaje da se vidi. Njegovo saslušanje nije završeno i biće nastavljeno 17. oktobra u istom ovom sudu. Svi imaju pravo da postavljaju pitanja, ali saslušanje još nije završeno. Ne smemo da pričamo ni o toku suđenja, ni o detaljima - rekao je Božović.

Podsetimo, dečak koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" danas je duže od dva sata svedočio protiv svojih rtoditelja. On je rekao da je njegov otac kriv što je on izvršio maosvno ubistvo, a svedočenje nije završio i ono će biti nastavljeno 17. oktobra, takođe u zgradi Specijalnog suda, gde se suđenje održava zbog zaštite i bezbednosti maloletnika.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA