Najtužnije slike ikada! Roditelji ubijene dece u "Ribnikaru" se guše su suzama u sudu, ON će svedočiti

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Devetoro dece i čuvara u školi "Vladislav Ribnikar" ubio je K. K. (14) ! On trenutno svedoči u Specijalnom sudu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira.

Kako su se približavali sudu roditelji ubijene dece počeli su da plaču što se nastavilo i ispred sudnice, kao i unutar nje.

S druge strane majka dečaka koji je počinio masakr stigla je u pratnji advokata uzdignute glave.

Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi Vladislav Ribnikar Ognjen Božović je pre početka današnjeg suđenja rekao da očekuje da dečak svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

"Ovo je prilika da prodice ranjenih i ubijenih prvi put postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do nekih odgovora kako i zašto je došlo do ovoga, u nadi da ćemo rasvetiliti motive i dobiti makar neki vid smiraja", rekao je Božović novinarima ispred suda.

On je dodao da bi dečak prema protokolima trebalo da bude u izdvojenoj prostoriji u kojoj on može da vidi prisutne ali oni njega ne mogu.

Izašao iz bolnice

Dečak je nešto pre 9 časova doveden u sud sanitetskim vozilom u pratnji policije, a stigla je i njegova majka sa advokatima, dok će njegovog oca sprovesti iz pritvora u kom je od hapšenja.

Maloletnik se ispituje u svojstvu svedoka i on je danas prvi put izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA