Ratko i Jadranka svuda su išli zajedno, pa tako i u smrt...Potresne reči komšija stradalog para u Rakovici

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Istina je da njih nema. Tužno je kako u trenutku sve nestane. Uzrok se ne zna, nagađaju ljudi. Pričaju da je bila eksplozija, ja nisam to čuo", izjavio je za "Telegraf.rs" jedan od komšija tragično nastradalog bračnog para u Rakovici.

Po nalogu tužilaštva tela Ratka M. (79) i njegove supruge Jadranke M. (74) biće poslati na obdukciju koja će utvrditi tačan uzrok smrti.

Šta je tačan uzrok požara, koji je rano jutros izbio, pokazaće istraga, a na licu mesta mogli smo čuti da je mogući "krivac" lap top ili plinska boca.

Ono što je sigurno je da su stanari u Ulici Luke Vojvodića 91 veoma potreseni.

Starije komšije imaju samo vesti hvale i kažu da su bili veoma fini i kulturni ljudi koji su uvek bili tu da pomognu. Stradali je bio avio-mehaničar a njegova supruga doktorka, oboje su bili u penziji.

"Oni su stare komšije, dugo su živeli ovde, od 81.godine i imaju dve ćerke koje su udate i žive nedaleko odavde. Nikada se nisu razdvajali. Pretpostavljam da je njih to zateklo na spavanju. Rano nešto, između pola pet i pola šest. Taj miris dima je većinu probudio,a mene je probudilo lupanje na vratima od strane vatrogasaca koji su započeli evakuaciju stanara. U pola pet nije bilo toliko strašno, ali bilo je dima. Možda da je neko primetio ranije bilo bi i spasa za njih. Da smo razvalili vrata... ali vrata nismo uspeli jer su blindirana i bila vrela", navodi komšija iz zgrade.

Prvi svedok tragedije, bila je komšinica čiji je stan preko puta tragično nastradalog para. Ona takođe ima samo reči hvale za njih i navodi da su se u skoro isto vreme uselili u zgradu.

"Znam samo da smo izgubili komšije, divne. Toliko je strašno što se to desilo i celo jutro ne možemo da dođemo sebi. Šta da vam pričam, velika tragedija. Ušla sam u kući tek oko 11 časova jer prosto nisam mogla ranije zato što su do pre sat i po bili svi tu, hitna pomoć, vatrogasci i policija", ispričala nam je ona.

Takođe navodi i da ništa nisu osetili iako su odmah do njih.

"Nismo ništa osetili jer su vrata dobro izolovana gumom, dim nije izašao dok vatrogasci nisu razvalili vrata. Garež se vidi sa terase i prozora pa sumnjamo da im je nešto od toga bilo otvoreno, ko to zna? Komšnica ispod je prva osetila, ka njoj je krenuo dim i ona je lupala komšijama na vrata, a ona je i pozvala vatrogasce. Kada su stigli razvalili su vrata, ali su videli da skoro nema šta da se ugasi. Stan je izgoreo kompletno", navodi komšinica.

(Telegraf.rs, Ana Stevanović, Marija Božanić)

Video: Ovde su nađena dva tela supružnika stradalih u požaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA