Dva utapanja u bazenima za samo dva dana: Dečaka (6) pumpa povukla na dno, ženu prijatelji našli kako pluta

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U razmaku od samo dva dana u Srbiji su se dogodila dva utapanja u bazenima - šetogodišnje dete udavilo se u bazenu na Zlatiboru, dok se u hotelu u Zemunu u bazenu utopila žena.

Šestogodišnji dečak iz Beograda se udavio u jednom od poznatih apartmana na Zlatiboru. U tom trenutku, u bazenu nije bilo nikog. Sa detetom je u hotelu u pratnji baka, a dečak je sam boravio u dečjem bazenu.

Sumnja se da ga je na dno povukla pumpa bazena, a nije bilo spasioca koji bi mu u tom trenutku pomogao. Niko od kupača nije mogao da pomogne detetu. Iako su pokušavali da mu pruže pomoć, dečak je preminuo.

Nakon smrti dečaka uhapšen je vlasnik firme za održavanje bazena Z. A. (65) zbog sumnje da je došlo do njegovog propusta. Pokrenuta je istraga, naložena obdukcija tela, a biće obavljena saslušanja više osoba i utvrđivanje njihove eventualne odgovornosti, a naložena su i veštačenja.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, Z. A. je uhapšen zbog sumnje da je uzvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, zbog toga što nije adekvatno održavao opremu bazena. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Nakon njega uhapšen je i N. S. (43) zbog sumnje da je počinio isto krivično delo. On je, kao menadžer apartmanskog kompleksa na Zlatiboru, osumnjičen da nije preduzeo bezbednosne mere na bazenu i u spa centru u kom se dečak utopio. Takođe mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Obdukcija je pokazala da je smrt mališana nastala utapanjem, a dvojica uhapšenih saslušani su u tužilaštvu.

Institut "Batut" je ranije upozorio da je za smrtni ishod utapanjem dovoljno svega 20 sekundi, zbog čega se starateljima savetuje izuzetan oprez na kupanju sa mlađom decom.

Žena doživela sličnu sudbinu

Telo žene A. K. (39) probađeno je u bazenu hotela u Zemunu, gde je bila sa prijateljima i uživala u spa centru.

Prijatelji su je u jednom trenutku ostavili samu u bazenu, a kada su se vratili, njeno telo je plutalo. Odmah su je izvukli i pozvali radnike hotela, te su zajedno pokušali da je reanimiraju do dolaska Hitne pomoći. Ipak, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Prema rečima svedoka, žena je pre ulaska u bazen konzumirala alkohol, pa je naređena i toksikološka analiza. Nalazi obdukcije pokazali su da je smrt nastupila utapanjem i da nema drugih, nasilnih tragova smrti.

Stradala A. K. ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko.

(Telegraf.rs)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA