"Hteo sam da se vratim kući, a onda me je Dragan upitao": Dečak umalo odustao od masakra u Ribnikaru

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Suđenje roditeljima dečaka koji je pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar ušlo je u fazu u kojoj bi dečak K. K. trebalo da svedoči protiv svojih roditelja. On će se nalaziti u prostoriji za zaštićene svedoke, tako da niko neće moći da ga vidi, a moći će da iznese svedočenje ili da, kao najbliži srodnik, odbije da svedoči. Dečak je u tužilaštvu odlučio da svedoči protiv roditelja i tada je rekao da se, kada je došao ispred škole, premišljao da li da uđe naoružan ili ne.

On je u tužilaštvu, navodno, ispričao da je u 8.02 sati fotografisao oružje u dnevnoj sobi, a potom ga stavio u ranac i krenuo u školu, kao i da je planirao da zakasni na prvi čas, kako bi sva deca bila u učionici, kada dođe.

Ipak, u trenutku kada je došao do škole, K. K. je prema tom iskazu, oklevao.

- Imao sam želju da se ipak obratim majci, da se vratim kući, ali u tom trenutku mi je prišao čuvar i pitao me hoću li ući u učionicu. Bilo je dva minuta do zvona. Ja sam rekao da ću da sačekam, a onda sam već bio pod stresom, uspaničio sam se i video sam ga kao neku pretnju, možda u smislu da bi mogao da me spreči da se vratim kući - rekao je maoletnik.

Prema njegovom iskazu, nakon što je ubio čuvara škole, ušao u školu, gde je ubio devetoro učenika i ranio više njih.

Suđenje roditeljima K. K. zatvoreno je za javnost, a ročište na kom bi dečak trebalo da svedoči biće održano u Specijalnom sudu, kako zbog bezbednosti, tako i zbog zaštite dečaka zbog toga što ima 14 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci iz Donje Jablanice: Telegraf na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA