"Naći ću te i ubiti, i tvog oca i majku": Bivši fudbaler uputio jezive pretnje maloletniku kog je jurio

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 5

Protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića podignuta je optužnica zbog toga što je u maju napao dete (15) u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić". Nakon zadržavanja u trajanju do 48 sati, Petković je pušten na slobodu, ali mu je određena hitna mera zabrane bribližavanja, sastajanja i komunikacije sa maloletnikom. Nakon podizanja optužnice, "isplivali" su navodi da je Petković tinejdžeru pretio smrću.

Kako što je Telegraf.rs ranije pisao, Petković je maloletniku rekao: "Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata". Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva tada su za Telegraf.rs rekli da je Petković na taj način "vređao dostojanstvo čoveka".

Petković je, prema navodima tužilaštva, potrčao ka maloletniku, zbog čega se on uplašio i počeo da beži. Dok je trčao za njim, dečaku je uzvikivao: "Stani, ubiću te".

Maloletnik je nastavio da trči sve do parka u blizini Autokomande, kada ga je bivši fudbaler sustigao i tražio da pozove prijatelje koji su takođe bežali od njega, kao i da pozove oca i majku uz pretnju da će ga "ubiti ako to ne uradi". Preplašeni tinejdžer uradio je sve što je Petković od njega tražio, pa su se zajedno vratili do stadiona Crvene zvezde.

Tamo je dečaku nastavio da preti, govoreći mu da "ne zna s kim se kači" i, navodno, pretio da će da mu pobije članove porodice.

Nikola Petković Foto: MN Press

"Branio sam sina"

Petković se oglasio nakon hapšenja i ispričao svoju verziju događaja. On je tvrdio da je hteo da zaštiti sina i da "nije uradio ništa loše".

- Kao roditelj dečaka, mogu samo da kazem da sam israzito ponosan na hrabrost svog sina kao i njegovih drugara koji su bili žrtve ozbiljnog nasilja. Stao sam u odbranu sopstvenog deteta kao i svakog oštećenog u okolnostima koje su se dogodile. Moj dvanestogodišnji sin je doživeo ozbiljno psihičko i fizičko nasilje koje nije bilo vršnjačko jer su u pitanju bila deca starija i do tri-četiri godine. Zadobio je velike telesne povrede poput 30 udaraca u glavu pesnicom i otvorenom šakom, kao i macole, čvrge i ujedno nasilničke uvrede. Zatim su ga osmorica delikvenata snimala telefonima, preteći mu i terajući ga da o sebi izgovara najgnusnije reci i poniženja koja trajno ostavljaju ozbiljne frustracije kao i psihičke traume koje mogu da utiću na dalje razvijanje i odrastanje mog deteta. Pored mog sina, žrtve nasilja su bile i nekolicina njegovih drugara koja su takođe podlegla telesnim povredama, kao i psihićkom zlostavljanju. Jedan od njih, zadobio je telesne povrede čak tri puta - objavio je Petković.

On je rekao da je "grupa delinkvenata želela da ponovi napad na njegovog sina" i da su saznali lokaciju na kojoj idu na trening i planirali ponovo da ga sačekaju. Zbog toga je, prema njegovim rečima, odlučio da ode na lice mesta.

- Ja nisam nasilnik i napadač, pogotovo ne dece, već samo roditelj koji je očajnički pokušavao da spasi glavu sopstvenom detetu i spreči mogući još gori, a da ne kažem tragičan scenario. Pri burnom i prirodnom instiktu koji svaki roditelj treba da ima, okarakterisan sam kao nasilnik, za šta sam i na pravdi Boga optužen od strane roditelja počinioca dela. Pri zataškavanju svojih neljudskih dela i ne reagovanju na nasilje njihove dece, prijavili su me u cilju prenošenja njihove odgovornosti na mene. Ponosan sam i odgovoran roditelj koji je pravilno postupio i podneo žrtvu policijskog zadržavanja u vremenskom intervalu čak više od 24 časa nepravedno. Mediji su preneli lažne iskaze i klevete na račun mog imena i na osnovu toga biće tuženi za iste - dodao je bivši fudbaler.

Nije prvi slučaj nasilja

Ovo nije prvi put da je bivši fudbaler prijavljen za nasilje i pretnje. Krajem aprila Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, podnelo je optužni predlog zbog sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Nemanje Bjelice.

Podsetimo, petković je Bjelici, u jednoj dečkoj igraonici pretio smrću makazama i verbalno ga napao. Taj incident zabeležile su nadzorne kamere i na snimku se vidi da Bjelica sedi za stolom, a da mu Petković prilazi i preti mu.

- Gde si Indijanac, jeb*ću ti porodicu, decu, ženu i tebe. Uzeću ti pare i iseliti u Prigrevicu - rekao je tada Petković.

Nakon toga se na snimku vidi da je Petković sa šanka uzeo makaze sa kojima je krenuo ka Blejici. U odnosu na košarkaša Petkoviću je takođe određena zabrana prilaska.

Petković je poznat i po incidentu na derbiju 18. maja 2013. godine, kada je napao fudbalera Partizana Predraga Luku.

On je navodno verbalno napao nekadašnjeg vezistu crno-belih da bi se u čitavu priču uključili sadašnji trener Partizana Albert Nađ i Zoran Stojadinović i sprečili veći incident.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    5. oktobar 2024 | 08:54

    Ako je istina za nasilje prema njegovom detetu onda ga ja licno opravdavam jer u Srbiji nema nacina da dete zastitis od takvih klipana koji su po zakonu deca a u sustini momci!

  • Djura

    5. oktobar 2024 | 09:06

    Deca mogu biti vrlo okrutna, naslilje se ne prekida dok se ne digne ozbiljna frka.Razumem reakciju Nikole i mislim da je pravilno postupio!

  • Gl

    5. oktobar 2024 | 08:44

    Pa i ako je to uradio! Roditelji nasilnika nikad ne reaguju a sad jadni, oni su zrtve..a za drzavu pa tek, dok na njih cekas, ode dete..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA