Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića zbog maltretiranja deteta kod Autokomande

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića koji se tereti da je u maju napao dete (15) u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić".

On je tada, nakon zadržavanja u trajanju od 48 sati, saslušan, pa mu je određena mera zabrane približavanja, sastajanja i komuniciranja sa maloletnim oštećenim.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji, podnet je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenog zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 30.05.2024. godine u Beogradu, u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić" ugrozio sigurnost maloletnog oštećenog M.D. (15).

Sudu je predloženo da okrivljenog osudi zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika i da ga kazni po zakonu.

Podsetimo, 30. maja ove godine na Savskom vencu nakon sto su se sukobile dve grupe osnovaca Petković je na mestu događaja dečaku izrekao niz uvreda i pretnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu.

- Govorio mu je:"Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata". Na taj način vređao je dostojanstvo čoveka - rekli su svojevremeno za Telegraf.rs iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

To nije prvi ispad koji se beleži Petkoviću.

Krajem aprila je protiv Nikole Petkovića Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu Nemanje Bjelice.

Petković je, podsetimo, verbalno napao i pretio smrću makazama košarkašu Nemanji Bjelici i članovima njegove porodice.

(Telegraf.rs)

Video: Juka: Fokus je na spasavanju ljudskih života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    4. oktobar 2024 | 09:19

    cekaj, cekaj, koja je druga strana proce???? Zasto mu je to rekao???? Ovde su se zamenile teze, sta je to dovelo do toga da mu kaze????

  • Mimi

    4. oktobar 2024 | 09:28

    Ta divna mala deca od 15 su nekada pravi monstruni imamo ih ovde svake noci sede na klupi zgrade prave haos svadjaju se biju saraju zgrade lome ne dao bog da ih opomenes krece psovanje vredjanje itd. Tako da...voleli bismo da cujemo i Nikolinu stranu price

  • €$

    4. oktobar 2024 | 09:56

    Propali fudbaler željan paznje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA