Lalića na sudu danas će "češljati" nekadašni prijatelji iz klana Veljka Belivuka: Sve priznao za 18 godina

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Suđenje Veljku Belivuku i njegovom kriminalnom klanu biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Ovo je poslednje od tri suđenja koja su zakazana za ovu nedelju, na kojem okrivljeni saradnik Seđan Lalić odgovara na pitanja.

Lalić je potpisao sporazum sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal kako bi dobio blažu jaznu od doživotne kazne zatvora, koja mu je pretila. On je 13. septembra po drugi put dao iskaz pred sudom, s obzirom na to da je sudski postupak počeo iz početka.

Ova nedelja suđenja protekla je u znaku unakrsnog ispitivanja Srđana Lalića. Pitanja mu je postavljao sud, tužilaštvo, a potom i advokati i okrivljeni.

Prve tenzije počele su dok je Lalića ispitivao advokat Dejan Lazarević. I dok je Lalić potencirao na tome da je advokat Lazarević učestvovao u krivičnim delima klana ili, u najmanju ruku, sa njima bio upoznat, branilac većine okrivljenih pitao ga je da li će da nastavi da ubija kada izađe iz zatvora.

Na prošlom ročištu, održanom u sredu, 2. oktobra, Laliću je tri sata pitanja postavljao drugookrivljeni Marko Miljlović, a to ispitivanje prošlo je uz tenzije, prepirke i uvrede. Miljković i Lalić namerno su nervirali jedan drugog. Miljković okrivljenog saradnika najverovatnije kako bi ga zbunio, a Lalić okrivljenog Miljkovića kako bi ga isprovocirao da kaže nešto što bi moglo da našteti njegovoj odbrani.

Naredni će pitanja Laliću da postavlja okrivljeni Miloš Budimir. Kako njegovo ispitivanje okrivljenih saradnika prethodni put nije trajalo satima kao Miljkovićevo i Belivukovo , postoji šansa da Laliću danas pitanja postavljaju i drugi okrivljeni.

(Telegraf.rs)

Video: Juka: Fokus je na spasavanju ljudskih života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA