Odigrana fudbalska utakmica između osuđenika KPZ Beograd (Padinska skela) i veterana FK „Partizan“

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Fudbalski tim osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) i veterani Fudbalskog kluba „Partizan“ odigrali su utakmicu rezultatom 3:0 u korist osuđenih lica, ali na zadovoljstvo oba tima.

Za veterane su igrala poznata imena „Partizana“ poput Gorana Kadenića, Radovana Antića, Branka Smiljanića, Željka Budiše i drugih.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević rekao je da je organizacija fudbalskog turnira u okviru jedne kazneno-popravne ustanove slavljenje ne samo sporta, već i humanosti za ljude koji su na izdržavanju kazne zatvora.

„Bez obzira na rezultat, ovde su danas samo pobednici na terenu jer su svi igrači, ma koliko bili iskusni u fudbalu, pokazali, osim borbenog duha, i da poštuju pravila fer pleja koja su bitna i za život i odnose koje gradimo sa ljudima“, naglasio je Carević.

On je podsetio da je u najvećem zatvoru na Balkanu, KPZ u Sremskoj Mitrovici, prošlog meseca odigran fudbalski turnir u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica pod pokroviteljstvom Erasmus programa Evropske unije.

„Fudbal su igrali osuđenici ovog zavoda sa bivšom osuđenim licima iz Nemačke, Holandije, Norveške, Velike Britanije i Irske koji su bili deo ovog projekta tokom izdržavanja zatvorske kazne u svojim zemljama“, rekao je Carević.

On je ukazao da su fudbalski klubovi poput nemačkog „Bajer Leverkuzena“ i holandskog „Utrehta“ omogućili pojedinim osuđenicima da se zaposle kao osoblje u ovim klubovima posle isteka kazne.

„Sportske i obrazovne aktivnosti u kazneno-popravnim zavodima imaju brojne pozitivne efekte kod osuđenih lica, a na nama je da usvojimo svaki format koji doprinosi humanijem izvršenju kazne“, istakao je Carević.

Za kraj je podsetio da su osuđena lica KPZ Beograd (Padinska skela) u oktobru 2022. na stadionu Sportskog centra „Kovilovo“ odigrali meč sa veteranima „Crvene zvezde“, našim najtrofejnijim fudbalskim klubom.

U timu veterana bila su poznata Zvezdina imena poput Boška Đurovskog, Nikole Žigića, Sanibala Orahovca, Milivoja Vitakića, Branka Jelića…

(Telegarf.rs)

Video: Sleteo sa puta i udario u ogradu: Teška nezgoda na čačanskom bulevaru, vozač prebačen u bolnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA