Srpski nebeski vatrogasac juri ka Grčkoj: Ka-32 hitno poslat da gasi požar na Peloponezu

 
J. V.
J. V.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uputilo u Grčku helikopter Helikopterske jedinice Kamov Ka-32 sa posadom kako bi vatrogascima-spasiocima u toj zemlji pomogli u gašenju šumskih požara na području Ksilokastra na Peloponezu.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, uputilo je u Grčku helikopter Helikopterske jedinice Kamov Ka-32 sa posadom kako bi vatrogascima-spasiocima u toj zemlji pomogli u gašenju šumskih požara na području Ksilokastra na Peloponezu.

Republika Grčka aktivirala je Mehanizam civilne zaštite Evropske unije tražeći međunarodnu pomoć nakon što je za 24 časa širom zemlje izbilo 69 požara od kojih je 18 i dalje aktivno sa izgorelom površinom od više od 6.000 hektara, dok je najugroženiji severni deo Peloponeza, opština Ksilokastro u Korintskom regionu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo helikopter Kamov Ka-32, kapaciteta nosivosti pet tona vode, sa šest pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.

Helikopter MUP-a Srbije sa posadom trenutno je stacioniran na vojnom aerodromu Elefsina u blizini Atine odakle će, nakon dogovora sa nadležnim organima Republike Grčke, biti upućen radi dejstvovanja na konkretne lokacije zahvaćene požarom”, izjavio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić obišao oblast zahvaćenu požarom na Vidliču kod Pirota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA