Poznati beogradski slikar imao 3 pištolja, 156 metaka, kanabis i mnogo para u stanu: Evo zašta ga terete

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Poznati beogradski slikar Dragan S. (75) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja i municije, kao i da je neovlašćeno proizvodio i držao radi prodaje opojnu drogu kanabis!

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Dragan S. je, podsetimo, uhapšen zbog sumnje da je uzgajao marihuanu u svom potkrovlju na Vračaru. Prilikom pretresa njegovog stana, pored marihuane pronađen su pištolji za koje nije imao dozvolu, kao i veća količina novca i municije.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage, Draganu S. se na teret stavljaju krivična dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Postoje osnovi sumnje da je Dragan S. u stanu na adresi prebivališta, neovlašćeno držao tri pištolja marke “Gasser”, “Walthers” i “Češka zbrojevka”, kao i 156 komada municije različitog kalibra.

Pretresom stana osumnjičenog pronađena je i improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge kanabis sa pratećom opremom.

Pronađeno je i 728.31 gram osušenih delova opojne droge kanabis, 455,52 grama delova biljke kanabis, kao i 23.465,00 evra, koji novac, kako se sumnja, potiče od prodaje opojne droge.

(Telegraf.rs)

Video: Filmsko hapšenje na naplatnoj rampi: Policija pronašla drogu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA