"Bilo bi moralno da su Blažići svedočili": Advokat Perović ističe da bi taj čin pokazao ljudskost i saosećanje

 
J. O.
J. O.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Punomoćnik članova porodica ubijenih i ranjenih u selima Malo Orašje i Dubona advokat Nebojša Perović izjavio je da bi bilo moralno da su članovi porodice optuženog za zločin Uroša Blažića svedočili na današnjem suđenju, kao i da bi na taj način pokazali saosećanje prema žrtvama.

Perović se osvrnuo na to što je Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, tek danas izjavila saučešće porodicama stradalih, i rekao da živimo u vremenu u kom će porodica stati iza dilera droge i ubice.

- U najmanju ruku članovi najuže porodice su morali javno da izraze saučešće i kažu evo vam naši životi, naša imovina na raspolaganju, pa činite šta hoćete - rekao je Perović i dodao da bi taj čin pokazao ljudskost i saosećanje.

Punomoćnik oštećenih Stefan Stefanović se osvrnuo na reči Biljane Blažić o tome da je njena izjava data u istrazi zloupotrebljena i rekao da je to kontradiktrono i da govori o njenoj neiskrenosti prilikom davanja saučešća porodicama stradalih.

Stefanović tvrdi da nova saznanja o Radiši Blažiću, o kojima su pričale njegove nekadašnje kolege, idu u prilog tvrdnjama tužilaštva da je oružje bilo njegovo.

- Saslušan je i svedok Stefan Marković koji je video još jedno lice sa Blažićem kritične večeri - rekao je Stefanović i dodao da je svedok, koji nije došao na suđenje, eventualno možda saučesnik zločina.

Stefanović je naglasio da će insistirati da on bude saslušan na suđenju, odnosno da bude prinudno doveden u sud.

Punomoćnici si podsetili da se suđenje nastavlja 21. oktobra za kada su pozvani oštećeni, svedoci i veštaci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Porodice ubijenih i ranjenih u masovnom ubistvu kod Mladenovca stigli u sud: Suđenje Urošu Blažiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA