Osuđenom navijaču ispod kola bio uređaj za praćenje, o pucnjavi i oružju ćuti: Ovo je dosije Nikole Vavića

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 5

Osuđivani navijač Nikola Vavić, sinoć, nije želeo da sarađuje sa policijom i objasni šta se zaista dogodilo u Beogradu. Policiju su pozvali uplašeni građani jer su čuli pucnjavu, a zatim ga videli kako se krije  zgradi u Ulici Slavka Ćuruvije.

Kako je "Telegarf.rs" prvi objavio, inspektori su našli pištolj u dvorištu jedne kuće, ali i čauru nedaleko od njegovog "audija".

Policija je u jednom trenutku videla nešto nalik eksplozivu ispod njegovog vozila, ali se istragom utvrdilo da je reč o GPS.

Vavić je odbio lekarsku pomoć.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Oglasio se Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačićizjavio je da je sinić oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

Ivica Dačić, Kina, Huawei Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

- Sinoć oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom na lice mesta, pored svog vozila zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima. Obradom šireg i užeg lica mesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra. Daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje. U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja. Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere kojom prilikom je utvđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić. Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju gps uređaj, a ne eksploziv”, izjavio je ministar Dačić.

Ko je Nikola Vavić?

Nikola Vavić u Srbiji je dobro poznat policiji, sudu i javnosti. Bio je čak i ranjen.

Vavića je 2008. godine, policija privela zbog izazivanja opšte opasnosti, a godinu dana kasnije završio je na trogodišnjoj robiji zbog dilovanja droge.

Tokom izdržavanja kazne protiv njega je pokrenut postupak jer je u zatvorskoj ćeliji pronađen mobilni telefon koji mu je, kako su tada preneli mediji, obezbedila jedna zatvorska službenica za 500 evra.

Iza rešetaka je proveo tri godine, a zatim ga je 2012. godine tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao.

Nikola Vavić Foto: Instagram/nikola.vavic

Ni dve godine nije prošlo, a Nikola se ponovo našao u zatvorskoj ćeliji i to zbog upucavanja na beogradskom splavu "Blejvoč". Teško je ranio jednog pripadnika obezbeđenja, nakon čega su ga njegove kolege pretukle. Oslobođen je optužbi 2015. godine, jer je upucani mladić kazao da "ne zna" zašto bi Vavić pucao na njega, kao i to da se ne pridružuje gonjenu.

Zbog incidenta iz 2017. godine, koji se odigrao ispred jednog beogradskog splava, Nikola je 2018. osuđen na šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu. On je tada nasrnuo na mladića i devojku jer mu se nije dopala muzika koju slušaju.

- Šta slušate ciganske pesme, debili? - pitao je tada bahati mladić momka i devojku, a zatim su Vavić i mladić počeli da se svađaju i gurkaju.

Kako bi sprečila dalji incident, devojka je stala između njih dvojice, okrenuta licem ka Vaviću, a on je potom udario toliko jako da se nesrećnica srušila na pod. Kasnije je ustanovljeno da joj je polomio lobanju.

Nikola je priznao ovo delo i nagodio se sa Tužilaštvom.

Bio je član navijačke grupe „Alkatraz“ koju je predvodio njegov brat, čiju je zabranu svojevremeno tražilo Republičko javno tužilaštvo, ali tu inicijativu nije prihvatio Ustavni sud

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je garaža na Novom Beogradu gde je pronađena velika količina oružja: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷🏻‍♂️

    27. septembar 2024 | 08:14

    Ok, neces da saradjujes, nije problem. Nema istrage, nema lecenja ako te rane sledeci put i gotovo. Tako treba sa svima. Nisam bas ubedjen da kao "kriminalac" placa porez pa da su duzni da istrazuju i da ga lece o trosku ostalih gradjana

  • Ivan

    27. septembar 2024 | 08:20

    Smaraju više sa ovim likovima. Neka se poubijaju ili završe u zatvoru na duže da više ne čitamo ovakve vesti.

  • Kiki

    27. septembar 2024 | 08:43

    I ti takvi su na slobodi. Izem ti sudstvo...sramota..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA