Dačić u Kragujevcu: Ministar prisustvovao puštanju Sistema za automatsku detekciju prekršaja

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dačić obišao Policijsku upravu u Kragujevcu gde je prisustvovao puštanju Sistema za automatsku detekciju prekršaja

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Policijsku upravu u Kragujevcu gde je prisustvovao puštanju u rad Sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji je instaliran u Batočini, na državnom putu Kragujevac-Batočina.

Ministar je izjavio da je uvođenje ovog sistema važno za unapređenje bezbednosti na srpskim putevima budući da je najveći broj prekršaja izvršen upravo prekoračenjem brzine.

Sistem će, kako je izjavio olakšati evidentiranje prekršaja prekoračenja brzine na osnovu kojih će se podnositi prekršajne prijave, kao i da neće biti potrebno prisustvo saobraćajne policije na tim deonicama.

Ministar je izrazio očekivanje da će u narednom periodu ovaj sistem obuhvatiti više lokacija. „Godišnje više od 500 osoba strada u saobraćajnim nezgodama.

Na jučerašnjem sastanku Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima razmatrali smo koje korake još da preduzmemo da bi smanjio broj stradalih u saobraćajnim nezgodama. Nama je cilj da, pre svega, nema stradale dece“, rekao je ministar. Ministar je u razgovoru sa rukovodstvom ove policijske uprave ocenio da je ona ostvarila jedne od boljih rezultata kada je reč o sveukupnoj bezbednosti, jer u proteklih godinu, godinu i po dana nije imala slučajeve izvršenja ozbiljnijih krivičnih dela.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Vladimir Šebek istakao je da je stanje bezbednosti povoljno i naglasio da je broj izvršenih krivičnih dela u padu u odnosu na prošlu, ali i prethodne godine, kao i da je zadovoljavajuće stanje u oblasti saobraćaja. „Kao što je ministar rekao, jedan od prioriteta našeg rada jeste bezbednost u saobraćaju. Bitno je naglasiti da ove i prošle godine nismo imali nastradale dece na teritoriji Kragujevca, dok je ove godine manji broj poginulih lica, u odnosu na prethodne“, rekao je Šebek, istakavši da u poslednjih godinu i po dana nije izvršeno nijedno krivično delo ubistvo.

Ministar je obišao i prostorije koje koriste policijski službenici Odeljenja za upravne poslove u zgradi Doma sindikata i istakao da će MUP raditi na tome da se obezbede što bolji uslovi za rad svih pripadnika, što je i u interesu i građana, koji time dobijaju bolju uslugu i zaštitu.

„ Ono što je bitno je da vidimo šta još možemo da uradimo kako bismo građanima pružili što bolju uslugu. Nama je cilj da građani budu zadovoljni“, poručio je Dačić, koji je prilikom posete položio i venac ispred memorijalnog zida posvećenog poginulim pripadnicima ove uprave na Kosovu i Metohiji. Nakon posete Policijskoj upravi, ministar Dačić se u Gradskoj upravi sastao sa gradonačelnikom grada Kragujevca Nikolom Dašićem i predsednikom skupštine grada Ivicom Momčilovićem sa kojima je razgovarao o modalitetima uspostavljanja što bolje saradnje policije sa lokalnom samoupravom, što je pre svega u interesu svih građana.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA