I danas uživo pratimo suđenje Urošu Blažiću: Svedoci nastavljaju sa davanjem iskaza, dosad saslušano njih 29

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Suđenje Urošu Blažiću, osumnjičenom za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, i njenastavlja se danas u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Iako suđenje vodi Viši sud u Smederevu, ono se održava u zgradi Specijalnog suda zbog bezbednosti, s obzirom na to da su Blažić i njegov otac napadnuti u Višem sudu u Smederevu od strane oštećenih, što u zgradi Specijalnog suda nije opcija, s obzirom na to da se u sudnicu ulazi na različite ulaze i da su okrivljeni i oštećeni razdvojeni neprobojnim staklom.

Prošlog meseca počelo je suđenje Blažiću, a održana su tri glavna pretresa. Na prvom su Blažić i njegov otac izneli odbranu. Blažić je priznao krivicu, govorio je o okolnostima pre ubistva, ali nije želeo da govori o noći u kom se masovno ubistvo odigralo jer, kako je rekao, smatra da je "sramno da se vraća na to veče". Porodice ubijenih njegovim odgovorom nisu bile zadovoljne i mnogi od njih smatrali su da su ostali bez odgovora koje su čekali duže od godinu dana.

Blažićev otac negirao je krivicu, a i sam Blažić je više puta napomenuo da je u tužilaštvu dao lažan iskaz, da oružje nije pronašao u kući, već da ga je sam nabavio i da je njegov otac "nevin čovek, koji nije ni u kakvoj vezi sa tim".

Na naredna dva suđenja saslušano je 29 svedoka, među kojima su ranjeni i članovi njihovih porodica, članovi porodica ubijenih, ali i taksista kod je Blažić oteo i čovek iz Šepšina kom je Blažić ukrao automobil tokom bekstva.

Neki od oštećenih ostali su pri iskazu datom u tužilaštvu i nisu ga mnogo obrazlagali, dok su drugi pričali detaljniije o kobnoj noći. Ono što je bilo zajedničko u iskazima većine oštećenih je direktno obraćanje Blažiću, uz uvrede i pretnje.

Suđenje se nastavlja danas i surta, dok će naredni glavni pretresi biti u oktobru. Na današnje suđenje pozvani su oštećeni koji na prethodna dva nisu bili prisutni, kako bi dali iskaz.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA