Optužnica za Danku napisana na 70 strana! Janković udario dete, Dragijević je udavio golim rukama na pločniku

 
M. Č.
M. Č.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 28

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) napisana je, kako je nezvanično rečeno za Telegraf, na 70 strana i tu je do detalja opisano kako je počinjen ovaj zločin.

Optuženi za ubistvo su Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka, dok je Dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za krivična dela - neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Optužnica je zasnovana na mnogim dokazima među kojima je GPS veštačenje službenog vozila koje je pokazalo da su optuženi u trenutku nestanka Danke bili ispred kuće Ilića u Banjskom Polju. Potom, urađeno je veštačenje kamera koje su takođe pokazale da se 26. marta da se njihov auto "Vodovoda" nalazio parkiran ispred kuće oko 13:53 časova.

Do nesreće je, kako se navodi u optužnici, došlo tako što je Danka izašla na put ispred dedinog imanja u Banjskom Polju. U tom trenutku Dragijević i Janković su kolima tuda prolazili, vozili su 20 na sat.

Kako se dalje navodi, "fijat pandom" su je udarili desnim delom, a ona je pala ispred zadnjeg desnog točka.

Potom je optuženi Dejan Dragijević, koji je bio suvozač, izašao iz kola, udavio dete na pločniku i ubacio u gepek. Gepek automobila je inače odvojen pregradom i izgleda kao "tovarni".

Onda su se dogovorili da bace dete na deponiju na kojoj su se oko 14 časova zadržali minut i 41 sekundu.

Osim veštačenja, optužnica je zasnovana i na mnogim izjavama svedoka.

Miloš i Ivana Ilić za "Telegraf": Svi zaboravljaju kako su oni uhapšeni

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene Danke, otvorili su nam vrata svog doma nekoliko sati pošto je obelodanjeno da je protiv Dejana i Radoslava Dragijevića, kao i Srđana Jankovića podignuta optužnica.

"Setite se da su Dejan i Srđan, kada se pojavio snimak iz Beča rekli: 'Brate, izvukli smo se", rekla je Ivana za naš portal i dodala: "Dobro je da je podignuta optužnica, verujem da postoje dokazi koji će dovesti do pravde. Boli me kada čujem da neko za smrt našeg deteta okrivljuje mene, majku".

Miloš se nadovezao i rekao da je strašno to što piše u komentarima o njima:

"Strašno je kada vidite šta se sve piše u raznim komentarima. Zato se i ne oglašavam više. Preostaje nam samo da čekamo... A teško nam je, 26. je 6 meseci od njene smrti. Kako da obeležimo to, kad ne znamo ni gde je ni šta je. Lakše mi je kada sam čuo da to ide dalje", rekao je Miloš, a celu ispovest roditelja pročitajte OVDE.

Doživotni zatvor

Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću preti doživotna kazna zatvora.

Podsetimo, nakon što je VJT u Zaječaru podiglo optužnicu protiv prvooptuženih za teško krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, za ubistvo male Danke Ilić 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, Dejana Dragijevića iz Zlota i Srđana Jankovićan iz Luke, nadležno Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenima u roku od tri dana produži pritvor.

Radoslav Dragijević je pušten da se brani sa slobode i tako će ostati do okončanja ovog postupka.

Njima će kao i nihovim braniocima u zakonskom roku biti dostavljena optužnica, koja je predata nadležnom Višem sudu u Zaječaru.

Nakon što se izjasni Viši sud, čeka se Apelacioni sud u Nišu.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa kamere na kući u blizini mesta nestanka Danke, tačno u vreme kad je dete nestalo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    25. septembar 2024 | 11:32

    Gde je telo?

  • Cxcc

    25. septembar 2024 | 11:36

    Bas me zanima odakle izvode zakljucak da je davljena golim rukama na plocniku,aj da he radjena obdukcija,da se vide povrede masnice pa bi to bilo to

  • Discovery

    25. septembar 2024 | 12:07

    Optužnica za ubistvo, a tela nema. Juče ugušio u gepeku automobila. Danas zadavio na pločniku. A pre pola godine zgazio kolima. Možda jesu, a možda nisu krivi, treće nema. Ovo mi liči da je samo predstava za javnost, moraju nešto da rade, a pravu istinu da li ćemo ikad saznati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA