"Ne prihvatam da je mala Danka ubijena!": Čudna izjava oca osumnjičenog za ubistvo devojčice iz Bora

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo male Danke, s nestrpljenjem čeka početak suđenja i negira bilo kakvu krivicu svoga sina u ovom zločinu.

Premda nema dokaze, nije obuhvaćen istragom niti želi da se meša u rad pravosuđa, ovaj čovek ne prihvata ni činjenicu da je maloj Danki oduzet život.

Tvrdi da ne poznaje Radoslava, oca Dejana Dragijevića, ali se saglašava s njegovim šokantnjm tvrdnjama da je Danka oteta.

"Ona je, da kažem, u dobrim rukama, neko se o njoj brine, svašta se spominjalo u javosti, a sad su te priče utihnule. Ne znam, samo se nadam da ću videti svog sina, od aprila nismo prozborili ni reč, valjda će da ga puste...", priča Dušan.

I u selu se više ne spominje slučaj. Srđan je njegov jedinac i teše ga vesti da psihički nije posrnuo u pritvoru.

"Oni su na to imanje ušli da obave nuždu, kao što su to više puta radili, i nastavili su dalje...", ostaje pri odbrani Srđana njegov otac Dušan.

Optužnica za ubistvo Danke Ilić podignuta danas

Dejan Dragijević i Srđan Janković danas su optuženi za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, dok je Dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniosu posle izvršenja krivičnog dela. Prema navodima optužnice, Dragijević je dete ugušio u gepeku službenog automobila.

Navedeno je da je Danka ubijena 26. marta oko 13.53 sati kada su se dvojica radnika Vodovoda vraćala sa radnog zadatka. Automobil je vozio Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević bio na mestu suvozača. Devojčicu su, kako je navedeno, udarili automobilom i ona je pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je Dragijević primetio i rekao Jankoviću.

Navedeno je da je Danka ubijena 26. marta oko 13.53 sati kada su se dvojica radnika Vodovoda vraćala sa radnog zadatka. Automobil je vozio Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević bio na mestu suvozača. Devojčicu su, kako je navedeno, udarili automobilom i ona je pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je Dragijević primetio i rekao Jankoviću.

Oni su se tada dogovorili da uklone telo deteta kako ne bi bili uhapšeni zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Prema navodima optužnice, Dragijević je bio taj koji je izašao iz automobila, podigao dete sa zemlje i stavio ga u prtljažnik vozila. Kada je video da je devojčica živa, navodno ju je ugušio rukama. Janković je sve vreme pratio šta Dragijević radi i pazio da neko ne naiđe.

Okrivljeni su se tada, navodno dogovorili da telo deteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Kako tvrdi tužilaštvo, kada je janković zaustavio automobil, ostavili su telo deteta na deponiji.

Kako tela deteta i dalje nema, optužnic se zasniva na iskazima svedoka i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali na to da su dvojica okrivljenih bili na mestu na kom je devojčica poslednji put viđena. jedan od dokaza njihovog kretanje je i GPS uređaj službenog automobila, kao i snimci sa nadzornih kamera.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Video: Sa lancima i lisicama Dejan Dragijević doveden u VJT: Hoće li danas otkriti gde je telo Danke Ilić?

(Telegraf.rs)

Video: "Samo tri scenarija moguća su u slučaju nestanka Danke Ilić (2): Mladen Radulović gostovao na B92

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    24. septembar 2024 | 18:49

    Наше "независно" правосуђе је дно дна, почевши од тужиоца, сидија, адвоката, и свих структура које су саставни део те независности...

  • Pa

    24. septembar 2024 | 18:16

    Kod nas kad NEZNAJU da reše slučaj, onda se desi to, da bez dovoljno dokaza, optuže sumnjive ljude,samo da se slučaj završi. Čuj sad udavili u gepeku, a pre toga nema u autu DNK. Od devojčice. Ccc

  • Vodolijax

    24. septembar 2024 | 18:25

    To ih advakat savetovao da tako pričaju i jedan i drugi i njihovi očevi.......pećinski ljudi...........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA