Pre 9 godina u sačekuši likvidiran Paja Stojanović: Jedini osumnjičeni bio njegov sin, koji je takođe ubijen

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Paja Stojanović (44), otac Strahinje Stojanovića, koji je likvidiran podmetnutom bombom, ubijen je na današnji dan pre devet godina. Napad se dogodio u zemunskom naselju Galenika, nedaleko od mesta gde je u automobil njegovog sina prvi put postavljena bomba tri godine kasnije.

Paja Stojanović je tog 24. septembra 2015. godine, oko 21 sat, napadnut u Ulici Jovana Stojisavljevića u kojoj je imao stan, dok su mu je u susednom stanu živela tazbina. Ubica ga je čekao sakriven iza drveta i žbunja preko puta ulaza u zgradu. Čekao je sve dok Stojanović nije parkirao automobil i izašao do njega.

Čim je stigao do ulaza u zgradu, u njega je sasuta kiša metaka. Pogođen je u grudi, kolena i potkolenicu. Tako ranjen uspeo je da uđe u zgradu u pokušaju da se skloni od napadača, ali ga je ubica stigao na stepeništu na četvrtom spratu i pucao mu u glavu. Znao je gde se žrtva kreće i nije odustao čak ni kad je pogođeni Stojanović počeo da beži. Imao je zadatak da ga ubije po svaku cenu i odradio je posao.

O jezivom napadu svedočili su krvavi tragovi i čaure metaka oko zgrade i u njenom hodniku. Rupe od metaka bile su na staklu ulaznih vrata i zidu zgrade. Oružje kojim je Stojanović ubijen nikada nije pronađeno.

Policija je u Stojanovićevom stanu nakon zločina pronašla manju količinu heroina i kokaina, kao i pištolj sa prigušivačem.

Stojanovićev tast Nedeljko Stokanić, ispred čijeg stana je Stojanović ubijen, ispričao je nakon ubistva da je sa porodicom sedeo u stanu i gledao televiziju, kada je začuo pucnjavu. Otvorio je vrata i ugledao zeta kako leži na stepeništu ispred stana u lokvi krvi.

Jedna stanarka zgrade ispričala je da su svi u zgradi čuli pucnjeve, koji su toliko odjekivali, da nisu znali da li dolaze iz prizemlja ili sa sprata.

- Posle prvog pucnja prišla sam vratima, jer nisam bila sigurna o čemu je reč, ali kad sam čula drugi i treći, vratila sam se u sobu. Niko od straha satima nije smeo da proviri napolje, ovo je nešto nezapamćeno - ispričala je.

paja stojanovic Paja Stojanović; Foto: Privatna arhiva

Sin bio glavni osumnjičeni

Ubica paje Stojanovića nikada nije pronađen, a jedno vreme je glavni osumnjičeni, prema pisanju medija, bio njegov sin Strahinja Stojanović, koji je i sam likvidiran pet godina nakon oca. Strahinja je u to vreme, prema saznanjima policije, živeo u iznajmljenom stanu u Novom Beogradu u kom se skrivao od policije.

Mediji su pisali da su policijske sumnje o Strahinjinoj krivici navodno potvrdila dvojica očevidaca koji su tokom pucnjave navodno čuli da Stojanović ubici govori: "Nemoj, sine, prestani".  Spekulisalo se o tome da je Strahinja motiv da ubije oca imao u tome što je njegov otac već neko vreme maltretirao svoju suprugu, a Strahinjinu majku.

Supruga Paje Stojanovića pobegla je od njega 18. septembra, šest dana pre ubistva, i otišla kod roditelja u Galeniku. Stojanović je saznao gde se sklonila, pa je, navodno, krenuo u stan tasta i tašte kako bi je nagovorio da se vrate. Verovalo se da je suprugu u međuvremenu pozvao telefonom i rekao joj da dolazi po nju.

Čekajući da Paja Stojanović zakuca na vrata, neko od bliske rodbine njegove supruge, navodno je pozvao Strahinju i rekao šta preživljava njegova majka.

S druge strane, mnogi stanari zgrade rekli su da je Stojanović, pre nego što je ubijen, rekao: "Nemoj, brate, molim te", što je ukazivalo na to da je poznavao ubicu, ali ne i da je ubica njegov sin.

Strahinja Stojanović, olatz bilbao gonzales Strahinja Stojanović; Foto: Instagram

Ko je bio Paja Stojanović? 

Paja Stojanović vrlo je dobro bio poznat beogradskoj policiji i imao je debeo dosije.

Osuđen je za silovanje, učestvovao je u jednom pokušaju ubistva, a hapšen je i zbog tuča i nasilnčkog ponašanja.

Iako je bilo poznato da se kreće u kriminalnim krugovima, nikada ga nisu povezivali sa kriminalnim grupama, te takve informacije nisu policiju mogle da odvedu do ubice koji je i danas nepoznat.

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA