"Dragijević ugušio devojčicu u gepeku automobila": Ovo su detalji optužnice za ubistvo Danke Ilić

 
J. O.
J. O.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 37

Dejan Dragijević i Srđan Janković dana su optuženi za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, dok je dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniosu posle izvršenja krivičnog dela. Prema navodima optužnice, Dragijević je dete ugušio u geeku službenog automobila.

Navedeno je da je Danka ubijena 26. marta oko 13.53 sati kada su se dvojica radnika Vodovoda vraćala sa radnog zadatka. Automobil je vozio Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević bio na mestu suvozača. Devojčicu su, kako je navedeno, udarili automobilom i ona je pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je Dragijević primetio i rekao Jankoviću.

Oni su se tada dogovorili da uklone telo deteta kako ne bi bili uhapšeni zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Prema navodima optužnice, Dragijević je bio taj koji je izašao iz automobila, podigao dete sa zemlje i stavio ga u prtljažnik vozila. Kada je video da je devojčica živa, navodno ju je ugušio rukama. Janković je sve vreme pratio šta Dragijević radi i pazio da neko ne naiđe.

Okrivljeni su se tada, navodno dogovorili da telo deteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Kako tvrdi tužilaštvo, kada je janković zaustavio automobil, ostavili su telo deteta na deponiji.

Kako tela deteta i dalje nema, optužnic se zasniva na iskazima svedoka i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali na to da su dvojica okrivljenih bili na mestu na kom je devojčica poslednji put viđena. jedan od dokaza njihovog kretanje je i GPS uređaj službenog automobila, kao i snimci sa nadzornih kamera.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

(Telegraf.rs)

Video: "Samo tri scenarija moguća su u slučaju nestanka Danke Ilić (2): Mladen Radulović gostovao na B92

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rokiii

    24. septembar 2024 | 11:50

    Ama gde je telo?

  • Nenad

    24. septembar 2024 | 11:57

    U kom gepeku kojeg automobila? Forenzika nijedan trag DNK devojcice nije nasla...

  • Miloje

    24. septembar 2024 | 12:16

    Iole ozbiljan advokat će ovu ovakvu ootužnicu srusiti bez da se pomuči .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA