Potresna želja Mirjane koja je ostala bez supruga i 3 dece u jezivoj nesreći kod Raške

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Mirjana Lazović Bugarić, koja je izgubila supruga Danijela i troje dece u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Raške, sprema njihovu sahranu na groblju u mestu Postanje kod Novog Pazara.

Saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se u subotu oko 13.20 sati na mestu Bojanići kod Ušća na putu Raška-Kraljevo. Porodica Lazović i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27) bili su u "fordu" koji se sudario sa vozilom "pasars" Vojske Srbije kojim je upravljao mlađi vodnik M.V. (54) koji je nakon nesreće priveden. Od zadobijenih povreda poginula je i Dijana Kutlačić koja je sa porodicom Lazović krenula na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica. Mirjana (32) je jedina preživela.

- Došla je kod svekra i svekrve sa bratom, dogovaraju se oko sahrane, gotova je i obdukcija. Mirjana je želela da sahrani svog Danija, kako smo ga svi od milja zvali, i dečicu na groblju pored Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Postanji odakle je rodom. Danijel je voleo tu crkvu i odlučila je da se sahrane svi zajedno, a tražila je i da se ostavi mesto za nju. Želi da jednog dana počiva sa svojom porodicom. To je pretužno, zamislite, neutešna Mirjana sada bira sanduke da isprati svoju porodicu, a tog dana su samo hteli da uživaju na saboru pored svetinje - kaže meštanin Postanje kod Pazara za Kurir.

Sahrana će biti u utorak. Mirjana se prema njegovim rečima sada fizički oseća dobro, ali tuga koju oseća je nemerljiva.

- Kada je došlo do udesa, Mirjana je bila na suvozačevom mestu, Danijel je vozio, a komšinica Dijana je bila sa dečicom na zadnjem sedištu. Deca su bila vezana i u sedištu. Priklještilo ih je vojno vozilo teško 16 tona. Kada smo videli fotografije, mislili smo da ti putnici nisu preživeli, ali razgovarao sam sa Mirjanom kad je došla i rekla mi je da je bila u šoku, ali svesna sve vreme. Dva sata je izdržala dok je nisu izvukli. Njene povrede su nastale kad je iscurila voda iz hladnjaka pa je tako zadobila opekotine na čelu i na ruci. Slivala joj se ta topla voda - navodi meštanin za Kurir.

Meštani Postanje kažu da je Danijel bio jedan izvanredan momak.

- Dani je bio najbolji i najpošteni momak u Pazaru. Jedna ozbiljna legenda. Život ga nije mazio, ali sve je stojički i sa uzdignutom glavom preživeo. Imali su nedaće, ali nije to njegovo breme. Trebalo je da za 15 dana ide u mirovnu misiju u inostranstvo. Često je išao u misije, ali ovu je odložio jer mu je sin krenuo u prvi razred. Hteo je da bude tu. Velika tragedija - dodaje meštanin.

Istragu povodom saobraćajne nesreće vodi nadležno Više javno tužilaštvo u Kraljevu koje se oglasilo saopštenje u kome su naveli da je vozaču vojnog vozila M.V. određen pritvor.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA