Suđenje Stojanu Iliću za ubistvo Nevene (16) ulazi u završnicu: Da li će danas biti osuđen?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Suđenje Stojanu Iliću za ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju, koje se dogodilo 16. aprila prošle godine, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnjem ročištu trebalo bi da budu iznesene završne reči, a nije isključeno ni da će presuda da bude izrečena danas.

Baba ubijene Nevene na kraju prošlog ročišta skočila je na Ilića i zatražila od sudije da se na ovom ročištu izjasni, s obzirom na to da je Ilić rekao da se bavila crnom magijom i vradžbinama.

Sudija je na prošlom suđenju odbila predlog Ilićevog branioca da Ilić bude smešten u zatvorsku bolnicu gde će biti urađeno novo detaljno psihološko i psihijatrijsko veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li boluje od mentalne bolesti.

Suđenje je početkom aprola počelo iz početka zbog promene sudije, ali se proces nije odužio s obzirom na to da je doneta odluka da se saslušaju Ilić i veštaci, a da se iskazi oštećenih pročitaju.

Priznao zločin

Ilić je pred sudom priznao da je izvršio ubistvo, ali je govorio da su ga "obuzele crne misli" i da mu je porodica devojčice "bacala crnj magiju".

Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Ilić 10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u trup, vrat i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA