Stojan osuđen na samo 19 godina zatvora zbog ubistva Nevene (16) u Ripnju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Stojan Ilić osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju, koje se dogodilo 16. aprila prošle godine.

Suđenje Iliću relativno je brzo okončano, s obzirom na to da je počelo 25. januara. Za to vreme, održano je tri ročišta, uključujući i današnje, dok su tri odložena.

Saslušan je Ilić, koji je priznao ubistvo, ali tvrdio da se ne seća tačnog momenta kada je ubio Nevenu jer su ga "obuzele crne misli".

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lošem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

Kasnije je, u dopuni iskaza pred novom predsedavajućom sudijom, rekao da mu je Nevenina porodica "bacala vradžbine" i da je išao da mu skidaju crnu magiju, gde je dobio da pije vodu. Kako je rekao, kad bi je pio, njemu bi bilo bolje, a porodici devojčice lošije.

Ripanj ubistvo Ubijena Nevena; Foto: Nikola Anđić

Veštak psiholog Nada Jaković rekla je pred sudom da Ilić ima laku mentalnu zaostalost i slabu kontolu impulsa.

- To je celo životno stanje, ne mogu da tvrdim da je u vezi sa kritičnim događajem. On tako funkcioniše. Teže odlaže impulse i nagone, sklon je tome da mora da ih zadovolji - rekla je.

Veštaci paihiloške i psihijatrijske struke smatrali su da Ilić nije bio neuračunljiv, kao i da ne pati od duševne bolesti. Ilićev advokat zatražio je novo veštačenje, ističući da Ilić veruje u crnu magiju i da čuje glasove, ali oni nije odobreno.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana Deutschland

    26. septembar 2024 | 13:50

    BRAVOO za Srpsko pravosuđe. Nema Vama napretka niti prosperiteta. Vi svakoga ubicu,silovatelja i ostale bolesnike pomilujete.SRAMOTAAAAA i BRUKAAA.

  • Prle

    26. septembar 2024 | 14:45

    Da sam deo porodice, čekao bih te sve te godine i dočekao!

  • Gzhsv

    26. septembar 2024 | 14:26

    Postoji još jedan sud. Onaj iza rešetaka. Taj ne prašta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA