Zajedno su krenuli u manastir... Rođaka o stravičnoj tragediji kod Raške: Pokušavam da shvatim, ali ne mogu

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Tragedija kakva se ne pamti u crno je zavila porodice Lazović, Bugarčić i Kutlačić. Rođaka Dijane Kutlačić (27), koja je juče stradala u saobraćajnoj nesreći na putu Raška-Kraljevo, kada je automobil "ford" sa petočlanom porodicom Lazović udario u oklopno vozilo Vojste Srbije, ispričala je jezive detalje

Rođaka nastradale Dijana, devojke koja je juče poginula zajedno sa svojim komšijom Danijelom Lazovićem i njihovo troje dece, ispričala je potresne detalje udesa. Podsetimo, u sudaru je učestvovalo vozilo "ford" kojim je upravljao Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V. Nakon nesreće preživela je jedino Mirjana Lazović Bugarić, supruga i majka stradale dece.

- Jad, tuga i bol do neba! Nesreća se dogodila kada su svi zajedno krenuli u manastir Studenicu je se tamo tradicionalno održava sabor povodom praznika Mala Gospojina. Danijel i Mirjana su prve komšije mojoj Dijani, kuća do kuće, bukvalno su na pet metara jedni od drugih - kaže potresnim glasom rođaka stradale devojke i dodaje:

- Uh... Ne znam ni kako se držim, ali nastaviću. Udes je bio toliko stravičan da je "ford" bio ispod vojnog vozila. Nije se video, znači bili su potpuno priklješteni. Ne znam kako je uopšte Mirjana uspela da preživi takav udar, a iskreno da vam kažem, ne znam ni kako će da živi sad bez porodice.

Naša sagovornica je potom dodala, "da od njene rođake ništa nije ostalo."

- Za nesreću sam čula iz medija, onda sam videla fotografiju auta. Bio mi je poznat, posle sam po komentarima naslutila o kome se radi. Dijana je pričala da će ići u subotu u manastir. Znala sam da je više nema ako je u tim kolima - kaže ona i dodaje:

- Satima su ih izvlačili... Samo su kosti ostale od njih, od moje Dijane, od naših milih komšija. Mirjana je kažu bila svesna svega dok su je izvlačili. Dozivala je decu, muža, Dijanu, ali odgovora nije bilo.

Saobraćajna nesreća, Ušće, Kraljevo Foto: Sandžak Danas/Ustupljena fotografija

Kako nam je zatim objasnila poginula Dijana i njene komšije, petočlana porodica Lazović bili su prve komšije.

- Lepo su se slagali, porodice su se družili. Dijana je njihova vršnjakinja i imali su baš lep odnos, znala je i dečicu da im pričuva s obzirom da nije bila stalno zaposlena - kaže rođaka stradale devojke za Kurir i dodaje da je Dijana živela sa roditeljima, dok joj se sestra udala i odselila.

Saobraćajna nesreća, Ušće, Kraljevo Foto: Facebook/D.J.
Saobraćajna nesreća, Ušće, Kraljevo Foto: Facebook/D.J.

- Danijela je završila srednju školu, nije išla na fakultet. Njena majka je za stalno zaposlena na skijalištu i ona je sezonski išla sa njom da radi gore na planinu. Bila je vredna, kulturna i fina devojka.

Rođaka je zatim dodala da još uvek ne zna kada će biti sahrana.

- Ovo je velika tragedija koja nas je sve zavila u crno. Pokušavam da nađem naki razlog zašto se ovo desilo, ali ga ne nalazim - kaže potresnim glasom rođaka stradale Dijane Kutlačić.

(Telegraf.rs / Kurir)

Video: Dve osobe povređene u jezivoj nesreći na auto-putu kod Batočine: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA