Mladić je kuvao kada je eksplodirala plinska boca: Detalji teške nesreće u Novom Sadu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U eksploziji plinske boce koja se jutros dogodila u Ulici Arona Zagorice u Novog Sadu povređen je muškarac M.S. (29). U trenutku nesreće kuvao je nešto za šporetom u pomoćnom objektu kuće u kojoj žive sveštenici.

Sveštena lica koja su zatočena u dvorištu, rekla su da je u pitanju momak koji radi kod njih.

"Momak je kuvao i plinska boca na šporetu je eksplodirala. Do požara nije došlo posle eksplozije", rekao je jedan od sveštenih lica potvrđujući da se u montažom kontejneru koji se nalazi u dvorištu njihove kuće desila eksplozija.

"Pacijent M.S. (29) je primljen u Urgentni centar UKCV zbog teških opekotinskih povreda zadobijenih na otvorenom plamenu. Zbog težine povreda, odmah je sprovedena hitna medicinska evaluacija i pristupilo se intenzivnoj terapiji kako bi se stabilizovalo njegovo stanje, a potom je izvršena obrada opekotinskih rana od strane plastičnog hirurga. Nakon uspešne operacije, pacijent je postoperativno smešten na Kliniku za intenzivnu terapiju i anesteziju radi daljeg praćenja i lečenja", naveli su iz UKCV za Blic.

Dodali su da je pacijent trenutno pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja, gde se sprovode sve neophodne mere za kontrolu bolova, sprečavanje infekcija i održavanje vitalnih funkcija.

"Stanje pacijenta je stabilno, ali ozbiljno, s obzirom na ekstenzivnost opekotina koje zahvataju oko 23 odsto površine tela, uključujući duboke dermalne povrede. Svi neophodni medicinski timovi, uključujući anesteziologe, hirurge i specijaliste intenzivne nege, uključeni su u brigu o pacijentu kako bi se obezbedio najbolji mogući ishod", objasnili su nadležni iz Kliničkog centra Vojvodine.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA