Dačić obišao novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Futogu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je taktičko-tehnički zbor vatrogasnih sprava, vozila i opreme na Trgu slobode u Novom Sadu, koji je organizovan u okviru Dana sektora za vanredne situacije.

Ministar je imao prilike da se upozna sa najsavremenijim sredstvima koje vatrogasci koriste u svom radu.

Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Sad Igor Adam rekao je za Tanjug da je na gradskom trgu upriličen taktičko-tehnički zbor gde su predstavljena oprema i sredstva kojim raspolaže vatrogasna jedinica Novi Sad.

"Zahvaljujući ovom zboru, najmlađi su imali prilike da se upoznaju sa načinom rada vatrogasaca i da vide kojom opremom raspolažemo. Pored toga, danas je otvorena i nova vatrogasno-spasilačka jedinica u Futogu, što će doprineti da brže intervenišemo na tom delu", rekao je za Tanjug Adam.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od 13. do 19. septembra obeležava "Dan sektora za vanredne situacije", u okviru kojeg će se održati niz aktivnosti namenjenih deci, ali i starijima. Cilj ovakvih zborova i pokaznih vežbi je da se pre svega najmlađi, ali i ostali zainteresovani građani upoznaju sa radom vatrogasno-spasilačke jedinice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    19. septembar 2024 | 19:35

    A jel ga i posetio, ili ga samo obišao preticajnom trakom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA