Ukinut kućni pritvor dvojici optuženih pripadnika Šarićeve grupe

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ukinut kućni pritvor dvojici optuženih pripadnika Šarićeve grupe

Veće Specijalnog suda u Beogradu ukinuo je danas kućni pritvor Urošu Radovanoviću i Milanu Vučiniću, dvojici optuženih pripadnika organizovane krimimnalne grupe Darka Šarića.

Sud je naveo da je Vučiniću ukinut kućni pritvor, dok mu je odredio meru zabrane napuštanja Beograda i podsetio da je Vučinić priložio kao jemstvo 300.000 evra.

Kada je reč o Urošu Radovanoviću koji se ranije prezivao Mišić, sud je rekao da je glavni motiv ukidanja kućnog pritvora to što mu je supruga trudna.

Advokat Marko Janković je prethodno predložio sudu da Šariću pritvor zameni kućnim pritvorom, ili da ga uputi na izdržavanje kazne zatvora od 14 godina na koju je pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina, što je sudsko veće odbilo.

Tokom današnjeg suđenja prikazane su poruke sa kriptovane aplikacije "Skaj" među kojima je bila i poruka koju je prema navodima iz optužnice Darko Šarić poslao vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru: "Treniram a nemam sa kim da pričam, jer sam ja sam na šetnji i u ćeliji".

Pripadnici Šarićeve grupe optužnicom se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

Danas su prikazane poruke koje su pripadnici grupe, kako tužilaštvo tvrdi, razmenjivali nakon paljenja automobila Gorana Nikolaševića, za šta se terete pripadnici ove grupe.

Među prepiskama su bili i medijski natpisi "Eksplodirao automobil biznismena iz VA: Optuživali svedoka-saradnika da je hteo da ga ubije?", kao i "Joksa hteo da me raznese bombom zbog Šarića" i "Eksplodirao automobil svedoka protiv Šarića, džip odleteo u vazduh".

Pripadnici grupe terete se da su postavili eksploziv na Nikolaševićev automobil i za to okrivili Joksovića, kako bi ga diskreditovali kao svedoka-saradnika.

U prepiskama se vidi da su "inspektori digli Uroša Mišića za eksploziju", inače optuženi Uroš Radovanović, koji se ranije prezivao Mišić, uhapšen je u Valjevu tri dana posle eksplozije.

Radovanović se optužnicom tereti da je učestvovao u postavljanju eksploziva na Nikolaševićev automobil.

Između ostalog, u jednoj od poruka se navodi da "Gnojevo" (Joksovićevo) obezbeđenje preti sudijama.

Prikazane su dve fotografije muškarca, za kog tužilaštvo tvrdi da je Uroš Radovanović, a na pitanje sudije da li je to on, Radovanović je rekao da nema komentar i da nikada nije imao "Skaj" telefon.

Za sledeću fotografiju je sudija konstatovao da je njegov utisak da je na njoj Uroš Radovanović, na šta je Radovanović rekao da on nikad nije bio tako debeo, negirajući da je to on.

Suđenje se nastavlja 28. oktobra.

Pored Šarića i advokata Dejana Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.

(Kraj) jlz/mj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Srbiju iz Španije isporučen M.B., član kriminalne grupe Belivuka, Šarića i Zvicera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA