Mučili i tukli mladića zbog 50 evra i mobilnog, pretili mu da će "raditi noževi": Tužilaštvo traži zatvor

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv N.B. (21) i N.K. (21) zbog razbojništva.

Optuženima se stavlja na teret da su krivično delo izvršili dana 31.05.2023. godine, oko 18.15 časova, zajedno sa maloletnim I.D., prema kom je postupak pravnosnažno okončan.

- N.B. telefonom pozvao maloletnog oštećenog da se nađu na Novom Beogradu, u blizini studentskog grada u bloku 34, pa kada su krenuli da šetaju, N.B. je izvadio nož, uperio ga ka oštećenom, uhvatio ga za nadlakticu i odveo ga do obližnje zgrade, a kada su ušli u pomenutu zgradu tamo su ih čekali okrivljeni N.K. i maloletni I.D., nakon čega je N.B. oštećenog udario u potiljak usled čega je on pao. Nasilnici su počeli da šutiraju oštećenog, pa je N.K. zatražio od "žrtve" da skine patike i duksericu, što je oštećeni i uradio. Tada mu je iz jedne patike ispalo 50 evra, koje je okrivljeni N.K. uzeo kao i 1.800,00 dinara koje je našao u džepu od rukava dukserice, nakon čega su okrivljeni tražili od oštećenog da im preda svoj telefon marke „Iphone 8“ i da ga resetuje, što je oštećeni učinio od straha, jer su okrivljeni izvadili noževe i prislonili ih oštećenom na butinu, nakon čega su mu rekli da pazi da se ne pročuje šta se desilo i da ne priča o tome drugima, a naročito ne policiji jer će „raditi noževi“- stoji u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da ih kazni po zakonu. Za krivično delo Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika propisana je kazna zatvora u trajanju od 2 (dve) do 10 (deset) godina.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA