Zabrinjavajuća statistika: Od 1100 kontrolisanih vozača u Pirotu, čak 466 počinilo neku vrstu prekršaja

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pirotska policija je u poslednjih sedam dana sprovela obimnu akciju kontrole saobraćaja, tokom koje je otkriven veliki broj prekršaja. Od ukupno 1.100 kontrolisanih vozača, čak 466 je počinilo saobraćajne prekršaje i adekvatno je kažnjeno.

Najčešći prekršaji bili su nekorišćenje sigurnosnog pojasa, zbog čega je sankcionisano 173 vozača, zatim prekoračenje brzine kod 150 vozača, dok su trojica vozača kažnjena zbog vožnje pod uticajem alkohola, saopštila je Policijska uprava Pirot.

Od 16. do 22. septembra 2024. godine, biće sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja u okviru ROADPOL mreže, koja obuhvata 30 evropskih zemalja. Akcija je usmerena na sankcionisanje prekršaja kao što su prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i mobilnog telefona tokom vožnje, kao i nepravilnosti u prevozu dece. Cilj akcije je unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu i povećaju opreznost kako bi saobraćaj bio bezbedniji. U proteklom periodu, policijski službenici su takođe reagovali u 133 slučajeva po prijavama građana.

(Telegraf.rs)

Video: Još jedan sudar na auto-putu, dvoja kola se "očešala"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA