Zastarela optužba protiv Miladina Kovačevića za nasilje nad devojkom

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je presudu kojom je odbijena optužba protiv Miladina Kovačevića da je bio nasilan prema svojoj devojci Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu. Odbijajuća presuda izrečena je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja za krivično delo koje se Kovačeviću stavljalo na teret, a to je zlostavljanje i mučenje. Na ovu odluku suda postoji pravo žalbe.

Jedan od Kovačevićevih branilaca, advokat Ivan Gvozdenac rekao je za Tanjug da je posle četiri godine i četiri sudije napokon dokazano da je njegov klijent nevin. "Kolega Jakša Peković i ja smo sve vreme tvrdili da je nevin, ali smatramo da nije bilo na nama da dokazujemo, već na tužilaštvu da dokaže da je kriv, što na kraju nisu uspeli" istakao je Gvozdenac.

Kovačević je negirao krivicu od početka suđenja, dok je na jednom od prethodnih suđenja Tina T. rekla sudiji da su ona i Kovačević u vanbračnoj zajednici. Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji. Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je već ranije odslužio.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čudno

    16. septembar 2024 | 16:06

    Zastariće i Terziću, Kokezi ...

  • da bre

    16. septembar 2024 | 16:43

    te 2008 god platili smo mu milione zs odbranu. uvodili u Narodnu skupštinu i nazivali ga novi Miloš Obilić.. Sinđelić. Princip.. itd. može mu se

  • Treba vam svima

    16. septembar 2024 | 16:30

    Zbog ovoga i ovakvih slicnih je.... sve po redu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA