"Fini ljudi, Išli redovno u crkvu": Život žandarma koji je pucao u vrata, pa se žena upucala u nogu, slučajno

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu predložilo je pritvor do mesec dana za žandarma S.M. (45) iz sela Repince, zbog krivičnog dela „nasilje u porodici“, nakon što je u petak uveče službenim pištoljem pucao u vrata, u toku svađe sa ženom.

Nakon toga, žena L.M. (37) je pozvala brata da dođe po nju, a dok je izlazila iz kuće, uzela je od muža pištolj i stavila u džep od pantalona. Pištolj je sam opalio, a metak je završio u njenoj butini.

- S.M. je u nedelju saslušan i izneo je svoju odbranu. Tužilac će predložiti sudiji za prethodni postupak određivanje pritvora zbog krivičnog dela „nasilje u porodici“ - navode iz tužilaštva. Žandarm je bio u alkoholisanjom stanju i izvesno je da je imao preko 1,5 promila alkohola u krvi. Očekuej se da Zvaod za javno zdravlje izađe sa

tačnim rezultatima analize krvi, koja je uzeta od S.M.

Takođe, u toku istrage uzete su i barutne čestice sa garderobe supružnika. Prema kazivanju brata povređene žene, u porodičnoj drami koja se dogodila, žena je samu sebe ranila muževljevim pištoljem.

Kada je brat došao po nju, pričaju komšije, usledila je još jedna svađa, S.M. je psovao i bio van sebe. Kada je L.M. shvatila da je povređena, uplašila se, mislila je da će umreti, jer joj je nogavica bila krvava.

Bračni par u Vladičinom Hanu važi za primerne i dobre ljude, tako da je ovaj događaj sve iznenadio.

- Svi smo u šoku posle ovoga. Oni su izuzetni ljudi, nemaju dece, ali važe za veoma skladan par. Često su putovali, kako tu blizu po Srbiji, tako i u inostranstvo. Imaju lepo

uređenu kuću. U jednom delu žive on i supruga, a u drugom njegovi roditelji.

On je pripadnik Niškog odreda Žandarmerije, često je bio na terenu, ali kad je kod kuće, bio je pravi domaćin. Oboje su išli redovno u crkvu, obilazili manastire, tako da ne znam šta je to uticalo da se tako ponaša.

Tragedija bi bila veća da mu žena nije uzela pištolj, ali očigledno nije znala sa oružjem. Srećom, prošla je samo sa povredom, moglo je da se završi kobno - priča

poznanik bračnog para.

Iz UKC Niš saopštili su da je povređena žena operisana i da je stabilno.

- Nakon operacije nadkolenice, pacijentkinja je stabilnih vitalnih parametara, hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intezivnu terapiju - kažu iz UKC Niš.

O peredlogu tužilaštva o određivanju pritvora, u ponedeljak će odlučivati sudija za prethodni postupak.

(Telegraf.rs / S. Tasić)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    15. septembar 2024 | 16:16

    Nema vecih budala od komsija. Njima su svi uvek fini ljudi, jos ako se jave u prolazu onda su i kulturni...i naravno kad naprave neko sr... onda su komsije u šoku!

  • Čeda

    15. septembar 2024 | 18:43

    Kakvi bi tek bili da nisu išli u crkvu?

  • Vesna G

    15. septembar 2024 | 22:48

    Moj kosilica k moze biti onda miran i spokojan posto nisam tako fina komsinica ne idem ni u crkvu,nisam ni mirna ni povucena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA