SAZNAJEMO Roditeljima čiji je sin (13) ubio vršnjaka u Nišu preti 12 godina robije: Odgovaraće za tragediju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

M.M.M. (43) i njenom suprugu iz Niške Banje M.M. (43), roditeljima dečaka koji je 5. oktobra prošle godine izmasakrirao svog školskog druga Andreja Simića preti čak 12 godina zatvora jer se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu a ne zlostavljanje i zanemarivanje deteta za šta su prvobitno terećeni i za šta su maksimalno mogli da budu osuđeni na ri godine robije.

Kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je pokrenulo postupak protiv ovog bračnog para, nakon sprovedenih dokaznih radnji a zbog mogućnosti da su se u njihovim radnjama stekla obeležja drugog krivičnog dela, predmet je upućen na uvid Višem javnom tužilaštvu.

- Pred Osnovnim javnim tužilaštvom pokrenut je postupak protiv osumnjičenih za krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica u kome je dečak imao status oštećenog. Saslušani su i roditelji oba maloletnika i sprovedene ostale dokazne radnje nakon čega smo odlučili da predmet dostavimo Višem javnom tužilaštvu kako bi oni ustanovili da li možda postoje osnovi za njihovo postupanje – objasnio je Stanojević.

Niška Banja,  Andrej Simić Foto: D.K.

Ovim povodom obratili smo se i Višem javnom tužilaštvu koje nam je potvrdilo da je počelo sa krivičnim gonjenjem roditelja dečaka koji je usmrtio školskog druga.

- Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M.M.M. i M.M. iz Niške Banje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st. 2 u vezi čl. 278 st. 1. Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika . Više javno tužilaštvo aktivno preduzima mere i radnje u cilju rasvetljavanja spornih činjenica predmetnog krivičnopravnog događaja o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena – navedeno je u odgovoru ove pravosudne insititucije koji je potpisala Viši javni tužilac Borica Mitić.

Krivični zakonik u članu 288 na koje se pozvalo tužilaštvo, navodi da ukoliko je usled radnji osumnjičenog „nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina. Ovolika kazna preti i jednom i drugom osumnjičenom supružniku jer se terete da su teško delo protiv opšte sigurnosti počinili u saizvršilaštvu.

Andrej Simić je ubijen sa 37 uboda nožem u porodičnoj kući svog školskog druga a motiv ovog zločina i dalje je misterija. S obzirom na to da je ubica u vreme izvršenja zločina imao samo 13 godina te da je krivično neodgovoran, Više javno tužilaštvo se nakon zločina oglasilo nenadležnim te je predmet ustupilo Osnovnom javnom tužilaštvu. Oni su se se sumnjičili za zlostavljanje i zanemarivanje deteta jer prema tvrdnjama roditelja ubijenog dečaka i brojnih svedoka, nisu ništa preduzeli iako su znali da njihov sin sa sobom uvek nosi pun ranac noževa. Ilustrujući tvrdnju da su odgovorni za postupke svog sina koji su kulminirali ubistvom, punomoćnici porodice Simić tužilaštvu su dostavili fotografije sa FB profila dečakove majke na kojoj ona u ruci drži pištolj dok na drugoj slici dečak ubica velikim nožem “kolje” medveda igračku.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa lica mesta: Ubistvo i samoubistvo nasred ulice u Aleksincu, policija vrši uviđaj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    12. septembar 2024 | 14:11

    Tako i treba.Ksd na nastupi punoletstvo njega u zatvor doživotno .Ko je njemu dao za pravo da nekom oduzme život.

  • Mihajlo

    12. septembar 2024 | 14:24

    A koliko ce onda dobiti roditelji decaka iz Ribnikara?

  • Sudija Dred

    12. septembar 2024 | 14:57

    I treba da robijaju,nego šta 👊👊 Čitam i ne verujem: mali skot,je nosio nož u rancu,roditelji znali,pa nisu reagovali??? Mali kreten,nožem klao medvedića igračku??? Auuuuuuuu...Kakav profil serijskog ubice 😬😳😳 Pustite ga napolje,pa ćemo imati novi "Ribnikar" 😠😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA