Đorđu napadač prišao s leđa, pa mu pucao u glavu: Ubijen u punom lokalu, policija zatekla ubicu na licu mesta

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Đorđe Mančić (29) zvani Čume, ubijen je 14. septembra 2015. godine u kafani "Mali Metropol" u Šapcu, kada mu je sa leđa prišao Ignjat Lukić, uperio pištolj u njega i pucao dva puta. Jedan metak je pogodio Mančića i ubio ga, dok se drugi odbio i u nogu pogodio gošću lokala D. L.

Mančić je tog poslepodneva samo što je seo i naručio piće kada je Lukić prišao i pucao mu u glavu. Sasvim slučajno, 10 do 15 minuta sekundi nakon pucnjave tuda je prošla patrola Interventne policije i zatekla Lukića na licu mesta sa pištoljem u ruci. On nije pružao otpor, samo je stajao pored pokojnog Mančića.

Tužilaštvu za ovo ubistvo nisu nedostajali dokazi, s obzirom na to da je u lokalu bilo drugih gostiju, da je policija odmah naišla i zatekla ubicu, kao i da je sve snimila nadzorna kamera.

Motiv ubistva nije tačno utvrđen, a ubica, koji je tada imao 64 godine, nije bio deo kriminalnog miljea, nije imao dosije i nije bio sklon nasilničkom ponašanju. Prema nezvaničnim informacijama, njih dvojica su se poznavali i Mančić je dugovao novac Lukiću, ali to navodno nije bio značajan znos, ali je ipak navođeno kao potencijalni motiv ubistva. Takođe, Lukić je posedovao dozvolu za "magnum" iz kojeg je usmrtio Mančića.

Zločin je opisivan kao brutalan i hladnokrvan, a i sam napadač mogao je da nastrada jer se, kada su ga pozvali pripadnici Interventne jedinice koji su tuda prilazili, okrenuo sa pištoljem uperenim u njih.

Osim što nije pokušavao da pobegne sa lica mesta, još jedan od znakova da je nameravao da se preda policiji posle izvršenog ubistva bila je torba, koja je, navodno, pronađena u njegovom stanu, a koja je bila spremna za zatvor.

Trebalo da ide u zatvor

Ubijeni Mančić osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prodaje narkotika i trebalo je da ide na izdržavanje kazne, ali je odlazak iza rešetaka više puta odlagao, a protiv njega je vođen još jedan postupak u vezi sa prodajom droge. Ipak, u kriminalnom svetu on nije bio značajan igrač.

Govorilo se i o tome da je na sebe umeo da preuzme odgovornost za krivična dela koja bi počinili kriminalci višeg ranga, a često je bio na saslušanjima.

(Telegraf.rs)

Video: Jovanović: Trudimo se da napravimo funkcionalnog robota

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PO

    14. septembar 2024 | 09:55

    Dug je zao drug,kamata je skupa i ponekad košta života ali dužnici traže neko svoje pravo da ne moraju da vraćaju.

  • Prle

    14. septembar 2024 | 13:16

    I deda Pera 1957. godine, o tome me pišete?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA