Belivukovom klanu ne trebaju telefonski pozivi: Rođendanske čestitke i druge poruke dobijaju preko radija

 
J. O.
J. O.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni su nastavili sa iznošenjem odbrana, s obzirom na to da je sudski postupak počeo ispočetka zbog promene predsedavajuće sudije. Tokom iznošenja svoje odbrane, okrivljeni Nemanja Đurić spomenuo je da je okrivljenom saradniku Nikoli Spasojeviću verenica preko radija slala poruke dok je bio u pritvoru, a to nije prvi put da se govori o tome da su pripadnici klana na taj način dobijali poruke.

Đurić je rekao da okrivljeni preko jedne radio stanice slušaju poruke svojih porodica i istakao da je jedna od poruka bila za okrivljenog saradnika Nikolu Spasojevića, koji je potpisao sporazum sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal kako bi dobio blažu kaznu u zamenu za informacije, i  da mu je ona preko radija poslala poruku: "Vidimo se za 20 godina".

Nikola Spasojević, Veljko Belivuk, Suđenje, okrivljeni saradnik Okrivljeni saradnik Nikola Spasojević; Foto: Facebook

Čestitke za rođendan

Primera radi, Veljko Belivuk je 28. avgusta prošle godine u pritvoru proslavio treći rođendan zaredom, a putem radija stizale su mu čestitke i poruke. Navodno mu je najveći broj poruka poslao Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić, koji je takođe u pritvoru jer se tereti da je, kao pripadnik Vračarskog klana, koji se spominje kao ogranak Belivukove grupe, ubio Aleksandra Šarca.

Poruke za Belivuka navodno su stizale do kasno u noć, a osim poruka u kojima su mu želeli srećan rođendan i da sledeći dočeka na slobodi, poručivane su različite pesme za njega. Čestitke su mu uputili i drugooptuženi klana Marko Miljković sa suprugom Tanjom, kao i "prijatelji sa Vračara".

"Bratu Veljku srećan rođendan, da sledeći proslavimo zajedno, drugovi iz Krnjače", glasila je jedna od poruka.

Belivuku su čestitali i ostali pripadnici kriminalne grupe, a pozdravljali su i Marka Miljkovića. Na takozvani "zatvorski radio" navodno su mu stigle čestike ostalih okrivljenih, potpisane sa Seki, Buda, Buđa, Đurić, Karapandža, Grek, Drakula, a poruke su, u ime onih okrivljenih koji se i dalje nalaze u pritvoru, verovatno slali drugi.

"Voli te brat Karapandža", glasila je jedna od poruka, najverovatnije poslata od strane okrivljenog Borisa Karapandžića, koji se brani sa slobode.

Veljko Belivuk i Marko Miljković Marko Miljković i Veljko Belivuk; Foto: Pink, printskrin

Poruke supruga

Radio stanica usijala se i u aprilu prošle godine, a, prema nezvaničnim informacijama, poruke u periodu od 20 do 22 sata uglavnom su rezervisane za pripadnike klana.

"Sinovi, izdržite. Voli vas ćale i misli na vas", bila je jedna o poruka koja je tokom aprila prošle godien mogla da se čuje na talasima jedne Beogradske radio stanice u emisiji "Čestitke, želje i pozdravi", a čiji pošiljalac nije poznat.

"Šaljem ti pismo i videću do kraja nedelje da idem po dozvolu za ove male delnkvente, pa da dođemo svi čoporativno. Nadam se da ćemo dobiti. Sada idem da se vidim sa onim drugom što smo bili na svadbi kod njega. Ljubim te", jedna je od poruka.

Još jedna od sličnih, u kojoj očigledno članovi porodice prenose poruke okrivljenima koji su u pritvoru, glasila je: "Dobro smo prošli u putu. Kod kuće najlepše iznenađenje na vratima, pismo. Ljubimo te, srce moje".

U ostalim porukama, uglavnom supruge pripadnika klana šalju kako im nedostaju i da se nadaju da će da izađu što pre.

Čestitke za rođendan preko radija stizale su i drugooptuženom Marku Miljkoviću.

"Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu 'Moj si, nek si najgori' i poruku: 'Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svetu, kako samo mi znamo'", navedeno je u jednoj od poruka.

Takođe, mogle su se čuti i poruke: "Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu 'Samo jedan klub'", ali i "Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende, uz pesmu 'Isti igrači'".

Takođe, poruku su slali i pesmom "Za svu braću", Beogradskog sindikata, uz reči "Izdržaćemo sve. Niko nije nepobediv. Opet ćemo se vratiti, jači nego ikad".

Bilo je tu poruka i "za šefa", ali i za "lavove", u kojima je upućeno da "predaja nikada nije bila opcija".

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    12. septembar 2024 | 02:12

    Sprdacina od sudjenja,ko zna koja po redu bruka za pravosudje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA