Naručio "epl ajfon" preko sajta, pa za 500 € dobio 2 jabuke umesto telefona: Optužnica za devojku

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Protiv okrivljene O.K. (27) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo Prevara.

"Okrivljenoj se stavlja na teret da je 25. januara prošle godine u Beogradu, GO Novi Beograd, u JP „Pošta Srbije“, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga navela da na štetu svoje imovine nešto učini, namevši štetu oštećenom I.J. u iznosu od 52.150,00 dinara. To je uradila na taj način što je preko internet sajta „Kupujem-prodajem“, oštećeni došao u kontakt sa NN licem koje je oglasilo prodaju mobilnog telefona marke „Apple“, tip „iPhone 12 Pro max“, te je sa prodavcem dogovorio kupovinu predmetnog mobilnog telefona za iznos od 50.000,00 dinara, uz obavezu plaćanja poštarine.

Potom je dana 26. januara oštećeni u navedenoj pošti preuzeo pošiljku koju je platio iznos od 52.105,00 dinara, na kojoj je kao pošiljalac paketa označena okrivljena, te kada je oštećeni otvorio pošiljku u kutiji su se, umesto dogovorenog mobilnog telefona, nalazile dve jabuke, nakon čega je oštećeni pokušavao više puta da stupi u kontakt sa prodavcem, ali mu se niko nije javljao na pozive i poruke, kada je shvatio da je prevaren", saopštilo je Treće OJT.

Javni tužilac je predložio sudu da okrivljenu oglasi krivom i da je osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci i da joj izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA