Dačić na završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je završnoj vežbi specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine, zajedno sa Tian Jonghaoom, zamenikom direktora Biroa za javnu bezbednost Ministarstva javne bezbednosti, i Lju Guodžouom, zamenikom guvernera provincije Guangdong i direktorom Policijske službe provincije.

U vežbi je učestvovalo 13 srpskih i 47 kineskih policajaca, a na vežbi su demonstrirane veštine snajperista, upotreba službenih pasa (pretraga vozila, predmeta u vozilu i lociranje kriminalaca, kao i napad na istog, prikaz postupanja jedinice za razbijanje demonstracija i postupanje prilikom narušavanja javnog reda i mira). Nakon toga prikazana je vežba rešavanje talačke situacije u otetom autobusu i završni deo - upad u objekat i upotreba helikoptera za brzi desant na krov, upad u zgradu korišćenjem tehnike - robot pas i dron sa puškom.

Nakon vežbe, ministar Dačić je obišao i taktičko-tehnički zbor policijske opreme i imao priliku da se upozna sa najsavremenijim sredstvima koja kineska policija koristi u svom radu.

Takođe, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je i policijske službenike koji, sa svojim kineskim kolegama, učestvuju u zajedničkim policijskim patrolama u Guangdžou.

U patrolama učestvuje šest srpskih policajaca, a patrole, koje će trajati mesec dana, biće održane i u drugim južnim provincijama Kine, kao što su Hajnan i Džeđijang.

Cilj zajedničkih patrola jeste da se pružanjem podrške policijskim službenicima Ministarstva javne bezbednosti, u komunikaciji sa srpskim državljanima u NR Kini, pruži pomoć srpskim turistima i stvori bezbedno turističko okruženje.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Dačić posetio Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    11. septembar 2024 | 18:55

    Jel ovi naši za razbijanje demonstracija smeju na Kosovo, ili vežbaju samo da razbijaju demonstracije u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA