Uhapšena "trojka" iz Kikinde zbog pranja novca: Oduzeto im 6 nekretnina, 9 vozila, zemljište, novac

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije - Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Kikindi, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u koordinisanoj akciji, uhapsili su D. N. (36), S. R. (35) i S. S. (54) iz Kikinde, zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca, saopštio je MUP.

Oni se sumnjiče da su, od početka januara 2020. godine do danas, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, nabavljali i prodavali polovnu belu tehniku, alat i drugu robu, a potom taj nezakonito pribavljen novac koristili za kupovinu pokretne i nepokretne imovine.

Policija je od osumnjičenih privremeno oduzela imovinu čija se vrednost procenjuje na više od 720.000 evra i to: stan u Novom Sadu, pet porodičnih kuća, šest pomoćnih objekata, poljoprivredno i građevinsko zemljište, sedam teretnih i dva putnička vozila, pet prikolica, kao i raznu tehničku robu i uređaje i oko 19.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Požar na Atici i dalje besni: Drama u Grčkoj ne prestaje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA