Utajio više od 5 miliona poreza: "Šemu" razvio preko firme na Novom Beogradu, čeka ga godinu dana robije

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Protiv D.K. (38) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog zbog postojanja sumnje da je u periodu od 01. juna 2018. godine do 31. jula 2018. godine, kao zakonski zastupnik i odgovorno lice privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu, izbegavao plaćanje poreza.

"Na dodatu vrednost dao je lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje ove obaveze tako što je iskazao promet nabavke dobara i usluga u ukupnom iznosu od 29.812.812,00 dinara, iako je znao da za navedeni promet dobara i usluga ne poseduje račune na osnovu kojih bi opravdao pravo na dobitak poreza.

Time je postupio suprotno odredbama Zakona o porezu na dodatu vrednost i umanjio obavezu plaćanja PDV-a u ukupnom iznosu od 5.822.563,00 dinara čime je izvršio krivično delo Poreska utaja. Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 300.000,00 dinara, kao i da obaveže okrivljenog da plati troškove postupka", saopštilo je Treće OJT.

(Telegraf.rs)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA