Crni petak na putevima Srbije: Nesreće se nizale iz sata u sat, ima i stradalih, među povređenima mnogo dece

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Veliki broj saobraćajnih nesreća obeležio je današnji dan.

Prvog petka od početka školske godine na putevima u Srbiji mnogo se žurilo, a agresivna i nepažljiva vožnja dovele su do velikog broja povređenih lica, a nažalost ima i mrtvih.

Ovaj crni petak otpočeo je nesrećom, koja se oko 9 ujutru dogodila u Beogradu, a u kojoj su povređene tri devojčice i dve žene. Jak sudar dva automobila dogodio se kod Šumica, na uglu Ustaničke i Vojvode Toze. Žena, koja je vozila jedan od automobila, prevezena je zbog povreda u Urgentni centar.

Oko 11.oo časova do strašne nesreće došlo je na magistralnom putu Prijepolje – Nova Varoš u mestu Bistrica tokom. Sudarila su se dva vozila, a tri osobe su povređene i prebačene u najbližu bolnicu.

- Slike se lica mesta su jezive. Automobili sa prednje strane su skoro potpuno smrskani, otvoreni su airbegovi. Jedan automobil od siline udara zavšio je van kolovoza. U blizini su se zatekli putari koji su odmah priskočili u pomoć - rekao je za RINU jedan od očevidaca.

U sudaru dva autobusa na Belim vodama, koji se dogodio oko podneva, povređeno je više ljudi, prema poslednjim informacijama na terenu su bile tri ekipe hitne pomoći, a u bolnicu je prevezeno više od šest osoba. Jedan od autobus značajno je oštećen prilikom sudara, limarija je zgužvana, stakla su polupana, a najveći deo udarca primila je kabina vozača.

Sudar autobusa Bele vode Foto: Telegraf.rs/privatna arhiva

Karambol se oko 15.00 časova dogodio i kod Niša kada se putničko vozilo zakucalo u autobus.

- Niko od ljudi koji su se nalazili u autobusu nije zadobio povrede ali su povređene dve osobe koje su se nalazile u putničkom automobilu. Povređene ljude je Hitna pomoć transportovala u niški Univerzitetski klinički centar - naveli su za "Telegraf.rs"sagovornici koji su upoznati sa ovim slučajem. Kako smo saznali, jedan povređeni je prebačen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra UKC Niš dok je drugi zbrinut na ortopediji. Prema nezvaničnim saznanjima, obojica su bili putnici u automobilu dok vozač nije pretrpeo povrede koje bi zahtevale bolničko zbrinjavanje.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se oko 17.00 časova na Ostružničkom drumu kod isključenja sa autoputa Miloš Veliki. Došlo je do sudara automobila marke audi i gradskog autobusa, a prilikom nesreće teško je povređeno dvoje dece i dvoje odraslih. Deca su u kolima bili sa roditeljima, vraćali su se sa putovanja kada se desila nesreća. Dečaci (8 i 14) su hitno prevezeni na reanimaciju u Urgentni centar, kao i njihov koji je otac i sam teško povređen. Vozač autobusa bio je vidno potresen nakon nesreće.

- Video sam ga da skreće u moju traku, na nekih deset, 15 metara. Pokušao sam da skrenem da ga izbegnem. Jako mi je teško - rekao je on za Telegraf.rs.

U autobusu, na sreću, nije bilo putnika.

Još jedna tragedija dogodila se oko 18.00 časova, kada je kombi udario ženu dok je prelazila ulicu na pešačkom. Nesreća se dogodila kod železničke stanice "Beograd centar", a iako je Hitna pomoć stigla brzo, ženi nije bilo spasa. Urađena je reanimacija, ali su napori lekara bili uzaludni, ona je na licu mesta ostala mrtva.

Teške telesne povrede zadobio je muškarac (55), motociklista, kada je na autoputu Miloš Veliki iz pravca Surčina prema Obranovcu udario u zaštitnu ogradu. Nesreća se dogodila oko 19.00 časova, a vozač je hitno prevezen u Urgentni centar. Kako je Telegraf.rs nezvanično saznao, muškarac je izgubio kontrolu nad motociklom.

Svega dvadeset minuta kasnije u Bulevaru Zorana Đinđića oborena je žena pešak. Prevezena je do Bežanijske kose, ali na sreću nije zadobila teže povrede.

Automobil se zakucao u autobus GSP-a kod VMA, oko 20.50 časova, a na sreću u ovoj nesreći nema povređenih.

(Telegraf.rs)

Video: Sudar autobusa i automobila na Obrenovačkom drumu: U nesreći povređena i deca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA