"Pao" direktor firme u Zemunu, oštetio budžet za više od 8 miliona: Zna se kako mu je to pošlo za rukom

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo optužni predlog protiv okrivljenog M.M. (50), zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo utaja poreza.

Optuženom se stavlja na teret da, kao osnivač i direktor privrednog društva sa sedištem u gradskoj opštini Zemun u Beogradu, u periodu poslovanja od 1. januara do 11. marta 2020. godine, nije evidentirao u poslovnim knjigama dokumentaciju koja ukazuje na izlaz robe sa zaliha na prijavljeni manjak u iznosu od 57,88 miliona dinara, koji nije nastao dejstvom više sile.

Pored toga, on nije izvršio obračun poreza na zarade u iznosu od 8.256,253,35 dinara, a što je bio u obavezi da učini shodno Zakonu o porezu na dohodak građana, te je na taj način izbegao da plati navedeni iznos poreza, na koji način je oštetio budžet Republike Srbije za navedeni iznos.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 500.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje pripadnika OKG

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA