Kakva akcija policije: Pogledajte kako su pohvatali kriminalce koji su krijumčarili ljude preko Dunava

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pripadnici policije su u organizovanoj akciji lišili slobode dva lica, koja se sumnjiče za više teških krivičnih dela.

S. M. (49) i G. K. uhapšeni su dok su se vozili u sivom "audiju", a njih su presreli džipovi sa specijalcima i u spektakularnoj akciji ih lišili slobode.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ranije je rekao da su S. M. i G. K. uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se sumnja, oni su kao članovi kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, ilegalno prebacivali više osoba, među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Republike Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, preko Dunava na teritoriju Republike Hrvatske, za iznos od oko 5.000 evra po jednom članu organizovane kriminalne grupe.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe, a koje su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju Evropske unije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Somboru", naveo je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)

Video: Hapšenje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo pranje novca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA