Maloletnici opljačkali benzinsku pumpu, vlasnik se svetio: Jednom slomio nos, terao ih da se šišaju na ćelavo

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 34

Tri maloletnika starosti 15, 14 i 12 godina su 25. avgusta sumnjiče se da su opljačkala benzinsku pumpu u jednom selu u okolini Bele Crkve i ukrali energetska pića i novac. Dva dana kasnije, njih je, navodno, pretukao vlasnik pumpe i terao ih da "za kaznu" jedan drugog ošišaju na ćelavo, dok je on sve snimao telefonom. Oba slučaja, kako pljačka pumpe, tako i napad na maloletnike, prijavljena su policiji i o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu, koje je pokrenulo istragu.

Otac jednog od dečaka opisao je šta se dogodilo u oba slučaja. On je rekao da je tačno da je njegov sin sa dvojicom drugova krao na pumpi i da to nikako ne odobrava, ali i da je ono što je kasnije usledilo "pravo divljaštvo".

- Najpre sam ljut na sina i nijednog trenutka ne opravdavam ono što je uradio. Sramota me je" Nije smeo da krade. Opljačkali su pumpu tako što je jedan od njih išao u izvidnicu, a sutradan su, po dogovoru, otišli da kradu. Jedan je čuvao stražu, a dvojica su ušla kroz prozor. Moj sin je uzeo četiri energetska pića, a njegov drug novac, što se vidi i na snimku sa nadzorne kamere pumpe. Krađa je prijavljena policiji i inspektori su identifikovali mog sina i njegove drugove kao krivce. Sa sinom sam išao u stanicu da dam izjavu, a to su učinili i roditelji druge dvojice. Deca su ispričala šta se dogodilo. Zatim je vlasnik pumpe došao kod nas kući i sasvim smo normalno pričali. Nije bilo nikakvog sukoba, jer smo se dogovorili da ćemo da nadoknadimo štetu koju su deca napravila - ispričao je.

On je rekao i da je vlasnik pumpe potom kod njega došao 27. avgusta oko 18 sati kako bi tražio da se deca izvine i njegovoj sestri, pošto je ona suvlasnik pumpe i takođe je oštećena strana. Roditelji su, kako je rekao, odobrili i to, pustili su decu da sednu u njegov automobil kako bi ih odvezao da se izvine njegovoj sestri. Kako je istakao otac jednog od dečaka, "tada je usledila njihova drama i neviđena tortura".

Slomio detetu nos, pa ga polivao crevom

- Decu je odvezao u svoju kuću u Beloj Crkvi, uveo ih u dvorište i odmah počeo da ih tuče i šutira, a pridružila mu se i sestra. Jednom detetu je slomio nos, pa ga je polivao vodom iz creva da bi isprao krv. Tortura ni tada nije prestala, već je decu opet stavio u kola i odvezao ih kod frizera da ih ošiša za kaznu. U salonu je bila gužva, pa je on kupio mašinicu za šišanje. Odvezao ih je do svoje pumpe u selu, izneo stolicu i naredio im da jedan drugog šišaju na ćelavo. Deca su to uradila, šišala su jedan drugog i plakala - dodao je otac.

Tortura je prekinuta, kako je rekao, tek kada je jedan njihov rođak prolazio pored pumpe i prišao da vidi o čemu je reč, što je jedno dete iskoristilo i pobeglo.

- Mi smo potom brzo došli na pumpu, pa je usledila žučna rasprava s vlasnikom. Strašno je to što su naša deca nekog opljačkala. Mi ćemo ih kazniti za to, zakon će da ih kazni, ali ne ide da ih taj čovek uči pameti. Da smo znali, nikad ne bismo dozvolili da deca sednu u njegov auto. Hteli smo ljudski da se izvinimo, da pokažemo da su deca shvatila svoju grešku, a desilo se da ih tako izmaltretira. I to odrastao čovek da bije i muči decu - zaključio je.

Kako je dodatno objasnio, vlasnik benzinske pumpe rekao je da su deca sa pumpe ukrala 100.000 dinara, dok dečaci tvrde da su uzeli 9.000 dinara. Suma novca koju su uzeli ne vidi se na snimku s kamere. Roditelji tvrde da su bili spremni da daju iznos koji je vlasnik pumpe tražio, ali da ih je "njegov postupak zaprepastio".

U toku prikupljanje informacija

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu potvrdili su da je u toku postupak i za pljačku pumpe i za maltretiranje maloletnika.

- Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je 29. avgusta zaprimilo izveštaj od Policijske stanice Bela Crkva o spornom događaju, te je sada u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja - navode iz OJT u Vršcu.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: "Nije mi cilj ni Završni masters, ni renking. Prioriteti su GS i reprezentacija": Moćne reči Noleta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    31. avgust 2024 | 10:54

    Kad neće roditelji da ih vaspitaju ima ko hoće. Podrška za vlasnika pumpe.

  • Rezultat

    31. avgust 2024 | 10:56

    Kako god, al ova trojica ce od sad biti dobra deca. Bez kazne bili bi jos gori i uskoro bi postali i ubice. Batina JESTE iz raja izasla!

  • Miroslav

    31. avgust 2024 | 10:50

    Kaznu vlasnika pumpe će mnogo duže da pamte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA